Dit is Google’s antwoord op de Apple podcast app

Google
Eindelijk heeft het techbedrijf een antwoord.

In de categorie Apple vs Google had Apple heel lang het alleenrecht met de eigen Podcast app. Concurrent Google kwam eigenlijk nooit met een goed alternatief op Android, op de ingebouwde podcast-sectie in Google Play na. Met Google Podcasts komt het techbedrijf na jaren van afwezigheid met een eigen stand alone podcast app.

Met deze nieuwe applicatie krijg je toegang tot een bibliotheek met meer dan twee miljoen aanwezige podcasts. De app werkt samen met al je Google-apparaten en kan de boel ook zo synchroniseren. Wel zo makkelijk.

De applicatie is wat Google betreft nog niet af. De komende maanden wil het techbedrijf de app verder uitbreiden met AI-features. Daarbij moeten we onder meer denken aan het feit dat Google Podcasts je vast laat zien wat je kunt verwachten als je een aflevering luistert. Ook kun je suggesties krijgen voor nieuwe podcasts.

In dat opzicht zal Google straks voorlopen op Apple. De podcast app van het techbedrijf uit Cupertino is al jaren hetzelfde zonder noemenswaardige grote veranderingen. De integratie van een algoritme pakt Google bijvoorbeeld slim aan. Op dit moment is niet bekend of Google Podcast naast Android ook naar iOS komt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *