Dit is Google’s controller – komt hij je bekend voor?

Wat gaat Google uitspoken?
Meer informatie over Google’s aankomende controller met allerlei moderne snufjes.

Er wordt al langer in de wandelgangen gesmiespeld over een gameconsole van Google, maar informatie was tot dusver behoorlijk schaars. Sterker nog, informatie leek zelfs een beetje tegenstrijdig toen eind vorige maand een plan voor een game-streamingservice van Google uitlekte. Een nieuw patent geeft wellicht wat richting aan de verwarrende informatiestromen.

Het lijkt er namelijk op dat Google niet voor een fysieke console gaat, maar voor een dienst met bijbehorende controller die de noodzaak van een console omzeilt. Met andere woorden, de streamingdienst zorgt ervoor dat spelers via hardware aanwezig op Google’s serverparken kan gamen, waarna de beelden naar de gebruiker worden gestreamed.

Het patent beschrijft een controller die veel interactie moet opleveren voor de gamer. Dan heb ik het niet over de interactie van ‘klik op een knop er gebeurt iets’, maar interactie met vrienden, leaderboards en achievements. De controller zou notificaties kunnen afspelen voor de speler; wanneer een vriend je uitnodigt, je een chatbericht krijgt, een game beschikbaar is of je een achievement hebt gehaald, geeft de controller je een notificatie.

Er zit zelfs een microfoon-knop op de controller, wat hint op communicatie via de controller zelf, of wellicht zelfs integratie van Google Assistant. Maar als je alle eventuele features weghaalt, dan blijft er een relatief herkenbaar aanzicht over. Ik heb het natuurlijk over de button lay-out. De plaatsing van de pookjes, sticks en triggers is allemaal heel erg PlayStation-achtig.

Natuurlijk heeft Sony’s console geen monopolie op het design van controllers, maar het is duidelijk dat Google naar hun Japanse concurrenten heeft gekeken. Overigens lijkt de omvang van de controller dan weer heel erg op die Xbox. Afgezien van de knoppenplaatsing vind ik de Xbox-controller met zijn grotere omvang een stuk fijner #real controllers have curves en de Google-controller lijkt wat betreft grootte voor de Xbox-inspirator te gaan.

Eind deze maand organiseert Google een Game Developers Conference (GDC). Het lijkt erop dat Google hun dienst dan volledig gaat aankondigen, of in elk geval wat meer informatie zal vrijgeven. Het lijkt me niet dat de controller dan ook al aan bod komt, omdat het patent pas eind januari is ingediend.

Via: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *