Dit is Google’s Project SkyBender

Project Skybender
Ergens in de woestijn van New Mexico heeft Google een speciale ‘spaceport’, waar internetdrones-op zonne-energie worden gebouwd.

Project SkyBender, zou dit plan heten. Dat meldt The Guardian vandaag. Google zou hangar-ruimte huren van Virgin Galactic, de commerciĆ«le ruimtevaart-business van Richard Branson. Daarvoor zou het Virgin zo’n $1000 per dag betalen. Bijzonder aan SkyBender is een speciale milimeter-golven-technologie, waarbij meerdere GB’s aan data per seconde kunnen worden verzonden. Het zou zo’n 40 keer sneller zijn een moderne 4G-verbinding. Deze golven zouden ook de basis kunnen vormen voor 5G-netwerken, die door de drones moeten worden verspreid. Google’s drone heet de Centaur en deze wordt gemaakt door een divisie die bekend staat als Google Titan en is ontstaan na de overname van Titan Aerospace in 2014.

Google Drone

Google is al jaren van plan om internet naar moeilijk bereikbare gebieden te brengen, net als Facebook overigens. SkyBender is officieel onderdeel van Google Access, waar ook Project Loon onder valt, een divisie die Wifi wil verspreiden met luchtballonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *