Dit is HERE en het gaat je auto besturen

Keer om
Dynamische landkaarten van Audi, BMW en Daimler voor iedereen.

In augustus kochten Audi, BMW en Daimler gezamenlijk de kaartendivisie van Nokia. Doel, het maken van kaarten die voor iedereen nuttig zijn. De drie automakers wilden niet langer afhankelijk zijn van marktpartijen om technologie te leveren, maar wilden er ook voor zorgen dat er een standaard zou ontstaan die voor iedereen nuttig is, daarom zijn ze gezamenlijk in zaken gegaan.

Sinds begin december is de overname van Here officieel en dus was het tijd voor een voorstelrondje. Audi onderstreepte daarbij dat het voor precisie van belang is om zo veel mogelijk data te verzamelen en dat kan alleen als de data gestandaardiseerd wordt. Als voorbeeld daarbij wezen de overnemers op Google Maps dat veel data samenbrengt.

Precieze kaarten zijn nodig als je een auto autonoom wilt laten rijden. En met precies bedoelen de nieuwe eigenaars ook echt precies: de schaal moet 1 op 1 worden. Dus als je met je auto slipt over een glad stuk weg, dan moet het systeem dat merken en andere auto’s waarschuwen voor de gladde plek.

BMW wees daarbij ook meteen op de privacy. Al die informatie moet goed gemanaged worden en daarom is het volgens de partners belangrijk dat dit bedrijf in de EU is gevestigd en daarom onder de strenge wetgeving valt.

De fabrikanten willen de software zo snel mogelijk in hun nieuwste modellen gaan inbouwen. Daarmee brengen ze eerste dataverzamelaars de weg op en dat helpt bij het bouwen van extreem accurate kaarten.

2 reacties

  1. Dus als je straks zo’n Audi, BMW of Mercedes met die software koopt ben je in theorie in dienst als dataverzamelaar. Nou dan verwacht ik op zijn minst een arbeidscontract en loon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *