Dit is het alternatief voor Apple AirPods

Iets minder fashionable, maar wel met meer opties!
En het is net iets goedkoper!

Bragi’s draadloze koptelefoon is een competent en spectaculair alternatief voor Apple AirPods. De koptelefoon beschikt zelfs over een aantal functies die de AirPods niet hebben.

De Bragi Headphone kost $10 minder dan de Apple Airpods. Als je dus niet zo’n Apple fan bent, dan is dit een interessant alternatief.

Met de koptelefoon kun je in totaal zes uur naar muziek luisteren en dat is meer dan met de AirPods. Helaas krijgt je bij het Apple product wel een hoesje om ze meer op te laden. De koptelefoon laadt je op met een simpele USB poort.

De koptelefoon is uitgerust met drie fysieke knopjes, waarmee je veel verschillende dingen kunt doen. Het ligt er aan hoe lang je op het knopje drukt en wat je aan het doen bent met de koptelefoon. Je moet alleen niet te hard drukken, want dan krijg je de Headphone misschien niet meer uit je oor.

Een ander voordeel van de Bragi Headphones is dat je zelf de achtergrondengeluiden kunt weren (noise-cancelling) kunt instellen met de volume knop. Door hem even in te houden, kun je ervoor kiezen om minder of meer achtergrondgeluiden te horen. Je kunt dus gewoon een gesprek aangaan zonder je oortjes uit te doen. Maar als je de beste luisterervaring wil hebben, zet je natuurlijk de noise-cancelling aan.

Het enige vervelende is dat de koptelefoon soms last heeft van lag. Het is bijna niet te horen als je muziek luistert, maar mocht je Siri willen gebruiken dan duurt dat even. De Headphone lijkt wel goed op geluid te reageren in relatief stille plaatsen.

Je kunt hier de Bragi Headphone bestellen voor $149.

Nog geen reacties

 1. Alternatief ???

  * om de 6 uur in de lader ipv 24 uur
  * geen w1 chip ( minder bereik / minder stabiel )
  * geen BT verbinding opslaan in icloud
  * het enige voordeel ( knoppen ) worden in veel previews teniet gedaan door de slechte werking

  Noice canceling is wel een voordeel ( maar mijn airpods op de scooter werken prima )

  Nope tientje meer dan maar

 2. Ze schijnen beter te zijn dan verwacht, maar ik heb te vaak mee gemaakt dat de earpods uit mijn oren vliegen.

  Ok, dat komt mede door mijn wonderlijke motoriek en het feit dat ik ze er uit trek door de bedrading. Maar voor 180 euro wil je gewoon een garantie dat het blijft zitten. Net als met de Apple Watch en de Touch Bar heb ik het idee dat het een goede uitvoering van een matig idee is. Je wilt oortjes niet om de vijf uur opladen. Of elke dag je horloge aan de lader zetten.

  Dus voor onderweg houdt ik even vast aan de lighting kabel oortjes en als ik aan het werk ben gewoon een grote headset die vast zit aan mijn hoofd 😉

  • @willeme: nou als je de earpods eruit frekt met de draad … maar verder zitten ze goed … dan blijven de airpods zeker zitten.

   Opladen is geen probleem. 5 uur nonstop luisteren doet (bijna) niemand. Berg je ze op in het doosje …. dan gaan ze na 15 minuten weer 3 uur mee. Dus 1 kwartier pauze is 8 uur muziek.

   Batterij is een non issue. Enige minpunt … volume
   Met siri regelen. Maar daar verwacht ik nog wel een software aanpassing voor ( hoop ik )

   • @dgh74: ik mag graag maar muziek luisteren. Per dag zo’n 6-8 via earpods. Dus vijf uur maximaal EN laden is best een opgave. Die earpods hoef ik nooit op te laden.

    • @willeme: hoe houd je het vol.. na 30 minuten al oorpijn van die krengen. Als je zo veel muziek luistert, waarom geef je niet iets meer uit voor goede oordopjes?

     • @amg65: Omdat ze altijd kapot gaan. Heb nu al veel te veel dure setjes versleten (B&O, Sennheiser, JBL, Beats en nog een hoop). Earpods van iPhone 7 vallen mij 100% mee. Prima geluid voor normaal gebruik onderweg en op kantoor.

      Thuis gelukkig custom speakers met Denon versterker 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *