Dit is het antwoord op Apple’s afscheid van de MagSafe

Macbook
De nieuwe MacBook Pro is verre van perfect. En dat is Apple’s eigen schuld. Gelukkig zijn er derden die met oplossingen komen.

Met de introductie van de nieuwe MacBook Pro omarmt Apple USB-C technologie. Is niets mis mee, want de techgiganten uit Cupertino moeten immers ook met de tijd meegaan, niet? Helaas zijn ze iets vergeten. Zo kiest Apple ervoor om de MagSafe bij MacBooks de nek om te draaien. Dit gebeurde bij de onlangs opgefriste MacBooks en recent ook bij de nieuwe MacBook Pro. In plaats daarvan moet de draagbare computer worden opgeladen met een USB-C kabel. En hier gaat het mis.

Deze kabel is namelijk niet magnetisch. Bij de oude MacBooks was het geen probleem als je per ongeluk over de kabel struikelde. Deze liet automatisch los, zodat de laptop niet van je bureau flikkerde. Scheelt een hoop schade én geld.

Met het nieuwe USB-C tijdperk is dit voordeel dus voorbij en zijn MacBook-gebruikers afhankelijk van derden geworden. Griffin to the rescue. Het bedrijf heeft een magnetische USB-C in het gamma. Hierdoor kun je vrijblijvend struikelen over de kabel zonder dat je gloednieuwe MacBook Pro kapotstuk op de grond wordt gesmeten.

De kabel kost 34,99 euro en is compatibel met allerlei apparaten die gebruik maken van USB-C. Denk aan bijvoorbeeld de Google Pixel C of de Chromebook Pixel. Visueel is het wellicht niet de mooiste oplossing, maar het is wel een slim alternatief. Over dit product en andere USB-C spulletjes lees je meer in dit artikel.

[gv data=”EGPIuHMTjLM”][/gv]

7 reacties

 1. Ja lekker, kan je weer 35 euro uitgeven voor een kabel en zit je uiteindelijk weer met een soort Dongle die uitsteekt in je macbook.
  Daarbij kan het maar zo zijn dat Apple hem in de toekomst eruit programeerd en dan zit je weer. Dit heb ik in het verleden ook al eens gezien mbt opladen en 3rd party kabels en opladers.

 2. Doen jullie ook nog iets anders dan Apple bashen? Levert dat zoveel clicks op?

  Mijn Rog heeft ook geen magnetische kabel. Als ik mijn ogen niet gebruik ligt er ook 1400€ op de grond…

  • @luxaeterna: Apple doet de laatste tijd rare dingen en die komen dan ook in de aandacht.
   Hetzelfde als Samsung met zijn accu fail ook de nodige (terechte) negatieve aandacht krijgt.

   Als je dan als Apple niet meer weet te innoveren anno 2016 en maar dingen gaat weglaten zoals de 3.5mm audio port, de magsafe lader, usb poorten weglaat en nu zelf op de MB pro geen eens meer een SD card slot hebt dan vragen de mensen zich af wat er aan de hand is.
   Normaliter heeft zoiets een doel maar geen enkel van die producten is daadwerkelijk door die aanpassing lichter geworden, sneller, dunner, en vooral niet echt bruikbaarder.

   Men lijkt de weg kwijt te zijn en zelfs de Apple fanboys beginnen te klagen.

   • @turbobrick: Welk merk innoveert nog echt? En dan bedoel ik innovaties die er toe doen, en die langer dan 1 modelgeneratie meegaan? We moeten gewoon inzien dat smartphones, laptops e.d. op dit moment vrij sterk uitontwikkeld zijn.

    Ik heb die 3.5mm jack geen moment gemist, ook al omdat Apple er oortjes met lightning meelevert, en een adapter.

    Als je een merk wat een meer dan 30 jaar oude poortstandaard durft weglaten al niet innovatief vindt, wat zijn dan de andere merken die dat niet doen?

    • @luxaeterna: Natuurlijk is idd de rek er wat uit maar je ziet wel zaken voorbij komen die zinvol zijn en wat toevoegen en Apple is daar steeds later bij.
     Kijk naar waterdichte telefoons, nu al een tijdje bij anderen en nu pas bij de Iphone 7.

     Apple is meer van trendsetter naar trendvolger gegaan.
     Kijk eens naar de 7, er is NIKS nieuws te zien afgezien van het verwijderen van een poort die ook na 30 jaar nog prima werkte.
     Een adapter, tja je moet er maar mee willen rondlopen …

     Weglaten noem ik geen innovatie, waarom niet ?
     Je krijgt er namelijk NIKS voor terug. De telefoon is daardoor niet merkbaar dunner geworden, is niet goedkoper geworden, is zeker niet practischer geworden, en is zeker niet zuiniger geworden. Het weghalen van iets moet iets opleveren.
     Alleen maar extra gedoe met een beperkt aantal hoofdtelefoons/dopjes met een lightning aansluiting of klooien met een adaptor, ziet er niet uit met een 800-1000 euro smartphone !

     Magsafe was echt innovatief en had ook nog eens een duidelijk voordeel. Nog nooit iemand gezien die dat klote vond. Wat doen ze, ze halen hem weg !
     Wat krijg je ervoor terug ? Niks … Dunner heeft niks te maken met die port.

     Kijk eens naar de lightning port, op je macbook/Mac is er geen 1 te vinden !
     Ook op de nieuwste MBPro vind je hem niet terug want men gebruikt daar USB-C.
     USB-C is de nieuwe standaard, waarom dat dan niet als je port gebruiken op de Iphone destijds in 2014 ?
     Nu zien we die port steeds vaker overal terug komen en de standaard zet zich door.

     Nee, het weghalen en ondertussen 12 adaptors verkopen noem ik niet innovatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *