Dit is het bestverkochte tech product van 2017

iPhone
Apple komt als winnaar uit de bus.

Tim Cook kan tevreden zijn, want ‘zijn’ iPhone is volgens USA Today verkozen tot best verkochte tech product van het jaar. Met 223 miljoen verkopen presenteert Apple een indrukwekkend getal qua verkopen. Bovendien wist het techbedrijf dit jaar meer iPhones te verkopen in vergelijking met vorig jaar. Toen verkocht Apple namelijk 211 iPhones.

Op nummer twee staat Samsung. Daar zijn de gecombineerde verkopen van de Galaxy S8 en de Note 8 samengevoegd. De twee smartphones samen komen echter niet in de buurt bij de iPhone-verkopen. Met 33 miljoen verkopen staan ze op de tweede plek. Op drie de Amazon Echo Dot met 24 miljoen verkopen. Op vier de Apple Watch met 20 miljoen verkopen en op vijf de Nintendo Switch met 15 miljoen verkopen.

Het enorme verschil met de nummer twee valt de verklaren. Zo werden voor deze cijfers maar twee toestellen van Samsung meegenomen. Met iPhone omschrijft het lijstje de verkopen van de huidige beschikbare iPhone-modellen, inclusief de in oktober geïntroduceerde iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X.

2017 is geen iPhone-verkooprecord voor Apple. Die eer gaat naar 2015, toen het merk 230 miljoen iPhones wist te verkopen.

7 reacties

  1. 20 miljoen exemplaren van de Apple Watch is best aardig voor een tech product wat door velen als ‘geflopt’ wordt beschouwd.

    Ik heb trouwens nog niemand met een iPhone X gezien, terwijl ik toch een behoorlijk aantal Apple adepten in m’n omgeving heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *