Dit is het eerste horloge met een snelheidsmeter

Dit is het eerste horloge met een snelheidsmeter
Nee, geen GPS-snelheidsmeter zoals in een smartwatch, maar een heuse snelheidsberekening met behulp van een anemometer.

Génie 03

De Zwitserse horlogemaker Breva heeft een horloge met een opmerkelijke functionaliteit uitgebracht. De Génie 03 bevat een heuse popup snelheidsmeter. Een klein mechanisme aan de rechterkant dat ongeveer een halve centimeter omhoog klapt. De ingebouwde anemometer gebruikt vervolgens de windsnelheid om je eigen snelheid tussen de 0 en 200 km/u te berekenen.

Dit is het eerste horloge met een snelheidsmeter

Je hebt er dus niets aan in de auto, tenzij je je hand uit het raam steekt en het 27-delige snelheidsmetertje in de wind houdt, terwijl je probeert de gereden snelheid af te lezen. Mocht je dit een aanvulling vinden op het rijden met een klassieker; ze gaan weg voor 50.000 euro per stuk.

[gv data=”j0h5Z4Xkk3A”][/gv]

[lg_folder folder=”Brava/Genie_03/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Alleen nuttig tijdens het vliegen, om je airspeed af te lezen. Alleen kom je er dan niet met max 200 km/h. Blijft over, op de golfbaan de windsnelheid kunnen aflezen.

  2. @ferrari. even de andere kant uit rijden, het verschil door twee delen en eraf trekken en je hebt de juiste snelheid.!
    @trustengineer. Heel veel vliegtuigen en vooral de recreatieve, gaan niet harder dan 200 Km. Ik vlieg voor mijn plezier en ongeveer 95 km p.u is een leuke snelheid, dan zie ik nog wat! Ook is hij bij die snelheid erg zuinig en vlieg ik van Leeuwarden naar West Engeland (Lutton) en terug op één volle tank, 50 liter! Bij degene die harder gaan is het meestal niet mogelijk en zeker niet wenselijk om je arm naar buiten te steken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *