Dit is het fietsslot dat je altijd al wilde hebben

Ottolock
Geen gedoe en handig in gebruik.

De Ottolock is compact, klein en weegt weinig. Ingrediënten die we eigenlijk nooit zien bij een los fietsslot. De krengen zijn meestal lomp en zwaar. Deze Kickstarter laat zien dat het ook anders kan.

Het product is een oprolbaar cijferslot, dat bestaat uit een 18mm bandje. Volgens de makers kan het materiaal niet zomaar doorgesneden of doorgeknipt worden, tenzij de dief professioneel geweld gebruikt. De Ottolock verliest het bijvoorbeeld van een slijpschijf of een metaalzaag.

Er komen drie versies met een lengte van 46 cm, 76 cm of 152 cm. Het crowdfundingsproject had 50.000 dollar als streefbedrag, maar er is al bijna 200.000 dollar opgehaald. De Kickstarter heeft nog 17 dagen te gaan en de eerste fietssloten zullen per februari 2017 worden verscheept. Early-birds kunnen een Ottolock voor 44 dollar bestellen. Het slot komt in de kleuren stealth black, flash green, of otto orange.

[gv data=”lWgzjyh6WiM”][/gv]

3 reacties

  1. Dat is alles behalve een veilig slot, een cijferslot krijg je zonder hulpmiddelen op minder dan een minuut open. Vroeger op school getest toen de politie preventie deed en we om ter snelst zo’n slot mochten proberen kraken.

  2. Een slot moet ook afschrikken. Hier ziet men gewoon een dikke tyrap in die wel even doorgeknipt kan worden. Hoe minder aandacht je trekt hoe beter lijkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *