Dit is het idee van Elon Musk voor de SpaceX Starship

Dit is het idee van Elon Musk voor de SpaceX Starship
Ziet er best gaaf uit.

Bij het Amerikaanse SpaceX timmeren ze hard aan de weg. Op de achtergrond werkt het ruimtevaartbedrijf aan een nieuwe raket genaamd de Starship. In eerste instantie zullen er proeven plaatsvinden met een testexemplaar. Elon Musk loopt alvast een stukje vooruit door via sociale media een concept te delen van de Starship. De artwork ziet er tof uit, met een soort retro design die doet denken aan raketten uit de jaren vijftig.

Het testmodel zal qua grootte grotendeels overeenkomen met het uiteindelijke model. Verwacht echter een iets kortere vorm en het feit dat ramen vermoedelijk zullen ontbreken. Als het goed is moeten de eerste testvluchten in maart of april gaan plaatsvinden. Ruimtemissies met het uiteindelijke model staan op de agenda voor 2020.

Het uiterlijk is nu geen geheim meer. Als we Elon Musk mogen geloven komt het concept aardig overeen met de tekening. Het is grappig om te zien dat een raket zoals we die kennen uit stripboeken en tekenfilmseries nu werkelijkheid gaat worden dankzij Elon Musk en zijn ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *