Dit is het nieuwe besturingssysteem voor de OnePlus One

Dit is het nieuwe besturingssysteem voor de OnePlus One
Voor alle OnePlus-fans: dit is de look van jullie aanstaande telefoonsoftware.

Het huwelijk tussen CyanogenMod en OnePlus, dé smartphonehit van 2014, is van korte duur geweest. De twee hebben onenigheid over een deal die CyanogenMod met het Indiase MicroMax sloot. het ging om een exclusiviteitsdeal, waardoor er geen andere toestellen met de software van CyanogenMod verkocht mochten worden in India. Daardoor bleef de lancering van de OnePlus in het land uit, wat uiteindelijk leidde tot een breuk tussen beide partijen.

Kleurrijk & plat

OnePlus werkt sindsdien aan een eigen mobiel besturingssysteem, uiteraard gebaseerd op Google’s Android. Het heet OxygenOS en de eerste screenshot zijn inmiddels het WWW op gedruipt. GizmoChina heeft een aantal afbeeldingen gepubliceerd, waarop te zien is dat OS een erg plat en kleurrijk design heeft gekregen. Bovendien wijkt het erg af van de standaard Android-layout. Ook zien we dat de apps op categorie zijn gesorteerd.

Volgens geruchten wordt het op 12 februari gepresenteerd, dan weten we meer over het OS en wanneer het naar de OnePlus One wordt uitgerold.

[lg_folder folder=”OnePlus/0_Gelekt/OxygenOS/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

  1. Je kunt zeggen wat je wilt maar in navolging van Xiaomi (MIUI), Meizu (Flyme), Huawei/Honor (Emotion UI) en nog een paar marktspelers krijgen de Chinese telefoonmakers steeds vaker de handen op elkaar als het gaat om het produceren van hun eigen Android-rom. Het zal qua smaak en uiterlijk nog niet ieders voorkeur hebben, maar het zit steeds doordachter en slimmer in elkaar. Wat dat betreft pas het nieuwe OxygenOS ook prima in dat straatje.

  2. Lijkt wel terug te gaan naar de 256 kleuren scherm, weet ook niet of alle huidige OPO gebruikers ermee opgezet zijn dat ze een andere uitvoering krijgen van android.

  3. Giz heeft de plank flink misgeslagen hiermee…

    Dit zijn mockups van hydrogenOS ; een systeem wat in china op de oneplus kan draaien omdat men daar geen google services kan gebruiken als ik het goed heb.
    OxygenOS staat nog volop in de stijgers maar word iets op basis van lollipop en komt vooralsnog alleen naar India omwille van de fuckup van cyanogen.
    Zodra de tijd van cyanogen er op zit zal oxygen wellicht ook naar andere markten komen maar vooralsnog blijft cyanogen de oneplus van updates voorzien.

    De huidige kitkat versie krijgt zelfs nog een update en de upgrade naar lollipop is zo goed als klaar voor OTA update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *