Dit is het nieuwe design van Spotify

Dit is het nieuwe design van Spotify
Het eerste grote redesign voor Spotify sinds de oprichting is hier. Het uiterlijk van de muziekdienst krijgt op het web, desktop en iOS eindelijk eenzelfde gezicht.

Sinds de oprichting heeft het Zweedse Spotify er steeds meer functionaliteiten bijgekregen. Toevoegingen die het design van de streaming muziekdienst niet altijd ten goede kwamen. Het nieuwe ontwerp trekt alles weer strak en zorgt er tegelijkertijd voor dat de Spotify-omgeving herkenbaar blijft. Het is erop gericht om gebruikers alle functionaliteiten sneller te laten vinden – vooral op mobiel.

Dit is het nieuwe design van Spotify

De overheersende donkerheid is gebleven, evenals de groene details, al lijkt die kleur iets minder prominent naar voren te komen. Er is, zoals bij veel populaire sites, gekozen voor ronde iconografie en een nieuw lettertype genaamd Proxima Nova. Afbeeldingen zijn een belangrijkere rol gaan spelen, iets dat vooral op de artiestenpagina’s zichtbaar wordt.

Jouw Muziek

Naast alle designtweaks heeft Spotify eindelijk een veelgevraagde functionaliteit toegevoegd: Jouw Muziek. Deze optie werd in december 2012 al aangekondigd, maar nu rolt Spotify ‘m pas uit. Met de Jouw Muziek-optie in de sidebar kun je albums, nummers en artiesten bewaren zonder de noodzaak om een afspeellijst te moeten creëren. Oftewel, een old-school muziekbibliotheek.

Het nieuwe design wordt vanaf vandaag langzaam uitgerold naar alle gebruikers. Voor Android komt het nieuwe uiterlijk in een later stadium beschikbaar.

[gv data=”V1I6-wv0p8k”][/gv]
[lg_folder folder=”0_Divers/Spotify_redesign/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. WP versie is nog altijd veel wit & groen. Maar laat ze alsjeblief eerst een windows8 variant gaan uitbrengen. Wat er nu is is om te janken zo slechte interface.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *