Dit is het stopcontact van de toekomst, door Nederlanders

aucasi socket eindhoven
Studenten van de TU Eindhoven hebben het innovatiefste stopcontact tot nu toe uitgevonden.

Het stopcontact kan bestuurt worden doormiddel van een bijbehorende app, op basis van bewegingen en aan de hand van tijdschema’s. Hierdoor kan je overal en altijd je apparaten aan- en uitzetten. Het slimme stopcontact krijgt de naam Aucasi Socket en beschikt onder andere over een bewegingssensor, energiemeter, lichtsensor, wifi-antenne, infrarood-led en een drietal knoppen om het stopcontact te programmeren.

De studenten van de Universiteit Eindhoven hebben inmiddels het eerste goedwerkende prototype af. Om het slimme stopcontact te gaan produceren en op de markt te brengen starten de studenten op 24 september een Kickstarter-campagne. Het doel is om 164.342 euro op te halen. Als alles volgens plan verloopt is het apparaat vanaf mei 2017 leverbaar voor 69 euro. Bekijk de video van de Kickstarter-campagne hieronder.

[gv data=”Fj5fhBbTliM”][/gv]

5 reacties

  • @entail: in·no·va·tie (de; v; meervoud: innovaties) invoering van een nieuwigheid.

   Je hebt hier duidelijk geen kaas van gegeten…

   De wereld heeft meer mensen nodig zoals deze studenten, mensen die het een en ander combineren! Waar denk je dat die telefoon in jouw broekzak uit bestaat?

   • @broccoli: Ooo, het woord staat dus open voor interpretatie. Als dit al een “nieuwigheid” in de zin van de betekenis van innovatie moet zijn dan weet ik er nog wel een paar.

    Daarnaast zijn al de gecombineerde dingen afzonderlijk goedkoper te krijgen en werken hoogstwaarschijnlijk betrouwbaarder. Ik zie mezelf al 5 x 69 euro uitgeven.. of 1x en dan slepen met dat ding? Natuurlijk niet…

   • @broccoli: Neem wat bestaande functionaliteit, stop het bij elkaar in een doosje, bouw er een app bij en het is ineens innoverend? Als je je huis wilt automatiseren is het al jaren mogelijk met verschillende uitbreidbare en gebruiksvriendelijke home automation systemen. Hoeft je de kop niet te kosten en het werkt prima. Heb je ook niet een hele buts van deze lelijke stopcontacten nodig in je huis.

    • @madmarky: Ik ben bekend met domotica, daar gaat het mij niet om. Wanneer mensen “bestaande technologieën samen in een doosje stoppen” en een nieuw product creëren kan ik dat alleen maar toejuichen. Kan het mooier? Altijd. Kan het goedkoper? Zeker.
     Dit is echter veel eenvoudiger dan een heel domotica systeem aanleggen.
     Niet iedereen heeft een nieuwbouw huis of een koophuis waarbij alle mogelijkheden open liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *