Dit is het toffe horloge van Steve Wozniak

Dit is het toffe horloge van Steve Wozniak
Voor iemand met een afkeer van smartwatches, heeft hij zelf een behoorlijk nerdy horloge.

De inmiddels 64-jarige mede-oprichter van Apple – die binnenkort op door Seth Rogen wordt geportretteerd in een film over Steve Jobs – heeft het niet zo op de hedendaagse smartwatches. Volgens de techbaas zijn het vooral apparaatjes om mee te patsen. Alleen de Apple Watch zou het volgens hem nog goed kunnen doen, zo liet hij tegenover de BBC weten. Opmerkelijk, want over Apple-producten is hij de laatste jaren niet erg positief geweest.

In datzelfde interview laat hij zien wat voor horloge hij zelf draagt: een Nixie Watch. Inderdaad, met van die ouderwetse nixiebuisjes, voorlopers van het digitale display. De nixie tube is in feite een buizenversterker onder de numerieke weergavesystemen. Zacht, warm en gloedvol. In het horloge van Steve zitten twee buisjes, waarop de uren, minuten en seconden worden weergegeven. Tijdens het instellen van het horloge, kun je instellen onder welke hoek je de tijd wilt bekijken. De tubes lichten vervolgens automatisch op en tonen de tijd als je je arm in die hoek zet. Coolheidsfactor 10! De CR2-batterij in het horloge houdt het ongeveer 4 tot 6 maanden vol, uitgaande van 50 tijdweergaven per dag.

Dit is het toffe horloge van Steve Wozniak

De Nixie Watches worden voor 495 dollar verkocht bij Cathode Corner. Extra nixiebuisjes gaan weg voor 15 dollar per stuk.

Hieronder een video uit het archief waarin the Woz zijn Nixie-horloge demonstreert.
[gv data=”m4R3hODnTGo”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/Nixie_watch/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

  1. Wat is dit toch voor onzin jongens, als ik op welk artikel dan ook op de foto’s klik dan ga ik gelijk weer terug naar de hoofdpagina, ik heb een lg g3. Dan heb ik het natuurlijk over de app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *