Dit is hoe het internet klinkt

Auteur: , 4 Reacties
Datacentrum Matt Parker

Je hebt er wellicht nooit bij stil gestaan, maar het wereldwijde web maakt herrie. Matt Parker is gefascineerd door het geluid van het internet en laat ons horen hoe dat klinkt.

Datacenters worden groter en groter, en niet zelden met enorme geluidsoverlast tot gevolg. Muzikant Parker bezocht onlangs een datacentrum in Birmingham City University-Edgbaston waar hij het geluid van zoemende servers en harde schijven opnam. Je hoort het HIER.

Parker deed dit omdat hij gefascineerd is door de fysieke kant van cloud computing en wilde laten horen hoe dit klinkt. Tegelijkertijd wil hij mensen eraan herinneren dat onze telefoons zo stil kunnen zijn dankzij servers en harde schijven die ergens anders een enorm lawaai maken.

Parker is van plan ook andere datacentrums in Europa te bezoeken om geluidsopnames te maken (hobby’s, deze maan heeft ze). Uiteindelijk is het de bedoeling om van alle opnames een compositie te maken.4 reacties

Vroegerrrr hoefde je tijdens het internetten alleen de telefoon op te pakken om het internet te horen.
In de zomer ga ik meestal ff naar de server ruimte als het me te warm wordt. Heerlijke temperatuur, alleen jammer van de herrie.
Waar is toch die tijd dat je bij inlog twee minuten naar een piepende 14K4 modem zat te luisteren? Dit is voor peanuts
Het meeste van dat geluid zijn toch wel de ventilatoren… met name sommige grote IBM systemen blazen vreselijk hard (en warm… lekker kacheltje als je al zo’n halve dag in zo’n koude serverzaal zit :))

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).