Dit is LEGO voor hele grote jongens [video]

lego-buwizz-go-kart
De Go-kart werkt en is zelfs te besturen via de app.

Als je als kind met LEGO speelt is het altijd een mooi moment om te zien dat jouw item precies lijkt op de afbeelding op de doos of op de bouwtekening. Kleine jongetjes worden groot. LEGO probeert die doelgroep al tijden te binden met andere verzamelsets. Ook verzinnen bouwers zelf de leukste onderwerpen, zoals de maanlanding, om na te bouwen.

De mannen van BuWizz hebben nu een nieuwe dimensie aan dat concept gegeven. Zij gebruikten maar liefst 8.000 legostukjes, 32 L blokken en 8 eigen BuWizz blokken om een eigen Go-kart te bouwen. In plaats van BuWizz bouwstenen kun je overigens ook echte LEGO Mindstorm boxen gebruiken, maar die presteren volgens de bouwers minder. Het resultaat is een rijdende Go-kart met een topsnelheid van 2,5 mijl (zo’n 4 kilometer) per uur, maar zonder remsysteem. Eerlijk is eerlijk, dat heb je met zo’n top’snelheid’ niet nodig. Verder is de Go-kart ook nog ‘smart’. Je kunt hem bedienen via de BuWizz app.

De heren werken inmiddels aan een opvolger. Deze zou wel een remsysteem krijgen en de topsnelheid moet dan worden verdubbeld. Via de website is de Go-kart niet te koop. Wel is te zien dat de BUWizz-blokken vanaf € 129,- te koop zijn. Met de prijs van het LEGO daarbij kom je al snel op een behoorlijk bedrag als je zelf zoiets in elkaar wilt knutselen. Overigens kunnen LEGO-sets zelf ook flink kostbaar zijn.

Als je dat net te ver gaat kun je gelukkig van het filmpje genieten dat zij vrijgaven.

[gv data=”et_sWLs-T84″][/gv]

Nog geen reacties

    • @pa045: Oef, draag capaciteit van “maar” 70 kilo!
      Toch indrukwekkend dat het frame nog best dun is. Dat die blokjes niet uiteen vallen!
      Hell cool, Bijna net zo cool als de droom om op een hond te kunnen rijden alsof het een paard is. En net zo onhaalbaar voor ons mannen 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *