Dit is ‘m dan, de beste telefoon ter wereld

Dit is 'm dan, de beste telefoon ter wereld
Eén probleem: hij bestaat niet.

Waarom we het er dan toch over hebben? Wel, omdat het om een video van Marques Brownlee gaat. Al jaren één van de bekendste telefoontesters ter wereld. Zijn mening over hardware doet er toe, dus als hij in samenwerking met The Verge een droomtelefoon samenstelt, heeft ‘ie onze aandacht. Nu is het alleen nog even wachten totdat iemand deze telefoon daadwerkelijk weet te bouwen. Iets voor OnePlus, wellicht?

De inhoud

De ideale telefoon van 2014 bestaat uit de body van de HTC One (M8), inclusief de BoomSound-speakers aan de voorkant. HTC’s ronde vormen maken echter plaats voor een meer hoekige vorm, vergelijkbaar met de Galaxy Note 4. De buitenste laag wordt vervolgens afgekeken van de Nokia Lumia-serie. Het scherm is afkomstig van de LG G3: een 5,5-inch beest met een qhd-resolutie (2560 x 1440 pixels), twee keer zoveel pixels als op een full hd-scherm.

Het rekenwerk wordt verzorgd door een Snapdragon 805-processor, ondersteund door 3GB aan werkgeheugen, een Adreno 420 GPU, 128GB aan opslagruimte, gevoed door een batterij van 3500 mAh. Plaatjes en video’s worden geschoten met de camera uit de Galaxy Note 4. Een 16 megapixel exemplaar met optische beeldstabilisatie. De beeldprocessor wordt uit de iPhone 6 onttrokken.

Het OS? Geen Apple iOS 8, geen Windows Phone 8.1, maar een stock versie van Android 5.0 Lollipop. Tot slot: het ontbreekt Brownlee’s droomtelefoon aan toevoegingen als hartslagmeters, vingerafdrukscanners en andere toeters en bellen. Is ‘ie geen fan van (wij geven ook weinig om hartslagmeters, maar het ontbreken van Apple’s Touch ID lijkt toch wel een misser).

Ben je het eens met zijn opstelling voor de ideale telefoon, of zou je er zelf nog wat aan toevoegen?
[gv data=”lMGggUDolRI”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Qua hardware dus heel erg veel hetzelfde als de Note 4 (processor, werkgeheugen, camera, gpu).

    Ik zou alleen het QHD scherm vervangen door een gewoon Full HD scherm, voor de betere prestaties. Van die hogere resolutie merk je met gewoon alledaags gebruik ook weinig van, en toch veel kracht van de gpu gaat naar deze pixels.

    • @lexlfa: + samsung apps & touchwiz!

      btw. zoiets als de OnePlus One? / OnePlus two? want prijs hoort ook bij een droomtelefoon!
      + software updates, cyanogenmod is er met z’n verzameling hobbyisten altijd snel & uitgebreid bij….

  2. Wat een bullshit dit, het is gewoon een opsomming van de beste specs op dit moment.

    Mijn ideale telefoon zou van aluminium zijn van 30gram, een 8″ scherm maar met een formaat dat niet groter is dan een iphone 4, onbreekbaar, ontkrasbaar, 125dagen standby, een triple sim, via ota een snellere chip krijgen en max 100,- kosten.

    Ja… dat is mijn ideale telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *