Dit is ‘m: de Blackberry-telefoon met Android

Dit is 'm: de Blackberry-telefoon met Android
Gaat BlackBerry Android-toestellen maken, vroegen we ons enkele maanden geleden nog af. Welnu, hier is het onomstotelijke bewijs: ja!

Er is een video opgedoken van een Blackberry Passport die niet wordt behekst door de eigen BB10-software, maar op een versie van Android 5.0 Lollipop draait. Volgens ons de eerste Android-telefoon met een vierkant scherm. In de video is te zien hoe diverse Google-apps worden opgestart en alles soepel lijkt te draaien. Er zit ook een widescreen-functionaliteit op, voor apps die het vierkante 4,5 inch displayformaat niet ondersteunen.

Het lijkt erop dat Blackberry na het verliezen van zijn dominante positie in de smartphonemarkt aan Apple en Samsung eindelijk ’toegeeft’ en een besturingssysteem omarmt dat wereldwijd is ingeburgerd. Blackberry zal Android daarnaast aanvullen met een aantal eigen apps en diensten. Volgens de geruchten moet het een extreem veilige versie van Google’s mobiele OS worden.

Hieronder de demo, actie vanaf 5:00 minuten.
[gv data=”LK4qimLLBHg”][/gv]
Dit is overigens niet de enige Blackberry met Android. Onlangs lekte er beeld uit van de Blackberry Venice, met een kek schuif-toetsenbordje.
[gv data=”NwDmipADpIo”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *