Dit is ‘m eindelijk: de eerste Captain Marvel trailer

Dit is ze dan
Origine, toekomst en wat stevige hints over het verhaal.

Marvel-fans hebben lang moeten wachten op de eerste hoofdrol voor een vrouwelijke superheld in het Marvel Cinematic Universe. DC Comics was ze wat dat betreft voor met het succesvolle Wonder Woman. Brie Larson’s superheldin krijg nu dan ook echt een gezicht met de eerste trailer van Captain Marvel.

De eerste trailer lijkt wederom een origin story van de superheld te suggereren, al probeert Marvel duidelijk wat verschillende dingen uit met de aankomende film. In plaats van een waslijst aan verschillende helden, uiteenlopende verhaallijnen en heel veel CGI blijft Captain Marvel op basis van de trailer relatief klein. Dat zou dan ook voor een persoonlijker en pakkender verhaal moeten zorgen. Maar maak je geen zorgen, Marvel kennende weten ze het te spinnen naar weer een verhaal over het redden van de mensheid en het bevechten van een kwaadaardig aline-ras.

Ondertussen is Samual L. Jackson terug als Nick Fury, al heeft hij zijn nu al iconische ooglapje nog helemaal niet op. Waarom niet? Omdat de film zich in de jaren ’90 afspeelt, al een beetje bekend onder de die hards en nu prominent te zien door de ‘Blockbuster Video’ winkel, een iconische Amerikaanse videotheek-keten die met de komst van Netflix uiteindelijk failliet ging.

Maar op basis van de trailer kun je concluderen dat niet heel de film zich in de jaren ’90 afspeelt. Carol Danvers, de mensennaam van Captain Marvel, is namelijk half mens, half alien, wat haar buitenaardse krachten geeft. Wat die krachten precies zijn, weten we nog niet, maar ze vertelt in de narratie dat ze ‘herinneringen’ ziet van de toekomst en het verleden. Een aantal shots toont dan ook een sci-fi-toekomst met ruimteschepen, vliegende auto’s en futuristische wolkenkrabbers.

Kortom, een hoop interessants op het gebied van tijdlijnen, iets wat Marvel altijd overgecompliceerd maakt door alle interconnected films. Het hint tevens naar een film die het bijna clichématige vertellen van een origin verhaal uit de weg gaat. Danvers heeft immers superkrachten en spendeert tijd als een piloot; waarschijnlijk krijgen we achtergrond en een interessant intergalactisch superheldenconflict.

Check de volledige eerste trailer hieronder:
[gv data=”Z1BCujX3pw8″][/gv]

Captain Marvel komt in maart van volgend jaar wereldwijd uit. Tot die tijd check je hier wat Marvel nog meer allemaal in petto heeft. Tot slot, volgens geruchten gaat Captain Marvel een hele grote rol in de volgende Avengers spelen, dus deze film zou wel eens heel belangrijk kunnen worden voor het MCU!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *