Dit is Microsoft’s directe concurrent van Twitch

Microsoft Mixer
Vier tegelijkertijd?!

Twitch is op het gebied van streamen al jaren de koning. Microsoft is druk bezig met het revolutionaliseren van onder andere game-abonnementen en nu dus ook streaming. Met Mixer, voorheen Beam genaamd, wil Microsoft de koning van zijn troon stoten. En dat met een wel heel toffe functie.

Mixer maakt het namelijk mogelijk om met maximaal 4 spelers tegelijkertijd te streamen op één pagina, zo laat het miljardenbedrijf in een blogpost weten. De co-streaming-functie geeft gamestreamers bijvoorbeeld de mogelijkheid om een multiplayergame van 4 kanten te laten zien. Dat niet alleen, streamers kunnen ook gewoon allemaal een andere game spelen. De Mixer maakt het mogelijk om diverse content tegelijkertijd te kunnen bekijken.

Het nadeel is op dit moment dat Mixer nog in de kinderschoenen staat. Waar Twitch hun service al aanbiedt via deze app en tevens op verschillende platformen erg gebruiksvriendelijk is, kan Mixer op dit moment slechts via deze website en op de Xbox One gebruikt worden. De android- en iOS-app zijn overigens in de maak en worden op het moment getest.

Dat neemt niet weg dat de infrastructuur al hartstikke in orde is. Uiteraard is Mixer (na de naamsverandering) al een tijdje aan de gang. Functies als het reageren op streams, het doneren en volgen van kanalen kan allemaal al. Wat denk jij, Twitch of Mixer? Laat het weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *