Dit is niet verstandig als je geld verdient met Bitcoin

altcoins-winnen-terrein-van-bitcoin
Na de live live koersen kun je jouw winst tellen, maar niet te hard.

Als je een leuke winst hebt gemaakt met cryptomunten of misschien wel Bitcoin-miljonair geworden bent wil je dat het liefste van de daken schreeuwen. Dat blijkt niet verstandig. Het is namelijk door cryptocriminaliteit haast makkelijker om jouw geld te verliezen aan snode boeven dan aan de cryptobeurs. Daarom 5 tips om jouw Bitcoin en andere cryptomunten veilig te houden als je niet handelt.

Vertel aan niemand over jouw Bitcoin.
Niemand is natuurlijk relatief, maar als je ineens duidelijk laat merken dat je goed in de slappe was zit, terwijl dat tot voor kort niet zo was vang je de aandacht. Helaas worden bezitters van Bitcoin regelmatig overvallen, soms op gruwelijke wijze, om hun munten af te pakken. Dat risico voorkom je door niet te veel te koop te lopen.

Bewaar jouw Bitcoin in een aparte wallet.
Je kunt Bitcoin kopen en verkopen op een cryptobeurs. Vaak hebben zij ook een bewaarservice. Probleem is daarbij dat zo’n beurs dan ook de private key heeft. Dit betekent dat, wanneer de beurs malafide blijkt of gehackt wordt, men makkelijk jouw cryptomunten meeneemt. Het is een bekend gezegde: “when you don’t have the private key, you don’t own the cryptocurrency”. Boek jouw pas gekochte cryptomunten daarom altijd direct over op een wallet.

Gebruik meerdere wallets.
Als je echt op alles voorbereid wilt zijn kun je ook meerdere wallets gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een wallet met een kleine hoeveelheid munten gebruiken om transacties mee te doen. Als er dan iets gebeurt of als je toch overvallen wordt ben je alleen het bedrag op de kleine wallet kwijt. Het grotere bedrag blijft dan, mits je de wallets ook fysiek gescheiden bewaart, gespaard.

Deel het wachtwoord van de wallet niet.
Nadat je de cryptomunten op jouw wallets gezet hebt ben je al veel beter beveiligd. Het is dan een beetje zonde als je ineens toch jouw cryptogeld kwijt bent omdat je de toegangscode op je smartphone hebt staan die gehackt is of wanneer het briefje met code op de wallet ligt. Zorg daarom dat het wachtwoord van de wallet niet te vinden en te delen is.

Uiteraard beëindig ik dit artikel met een blik op de live koersen, die ik om 15.50 vastlegde. Hier zien we dat de Altcoins terrein winnen ten opzichte van de Bitcoin en positief uit het weekend komen. De Bitcoin zelf heeft het niet makkelijk en verloor dit weekend. Dat verlies zette vandaag door.

bitcoin-altcoin-top-5-koersen-na-weekend

De inspiratie voor dit artikel baseerde ik op bijdragen van Cryptopotato.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *