Dit is Nikon’s Df: een Full-Frame DSLR met ’60s styling

Nikon DF
Het ziet er uit als een Nikon FM2, maar is een hypermoderne 16 megapixel camera onderhuids. En dat is best wel cool.

Dingen retro-stylen puur om retro bezig te zijn is niet altijd even succesvol. Op het gebied van elektronica zie je het niet zo heel veel, maar Nikon slaat de spijker op de kop met deze geweldig retrotastische DSLR.

Het mooie aan deze camera’s is dat er een Nikon F-mount op zit, en ze dus het hele ecosysteem van Nikon’s lenzen kunnen gebruiken. Er zijn dus meer dan genoeg accessoires te koop voor deze body, en het is een makkelijke upgrade voor bestaande Nikon-eigenaren.

Qua bediening vallen deze camera’s (uiteraard) erg terug op Nikon’s traditionele knopjessysteem, waarbij alle belangrijke functies onder een draaiknop zitten in plaats van een menu’tje op een scherm. Eveneens in de lijn met Nikon’s traditie is er een LCD-schermpje bovenop gemonteerd om sluitertijden en dergelijk weer te geven, een feature die Nikon introduceerde bij de F4 in de jaren ’80. Een leuk detail is de ondersteuning voor een draad-afstandsbediening. Dat is er eentje uit den oude doosch!

Zijn er nadelen? Het zijn full-frame camera’s, dus ze zullen aan de prijs zijn en kunnen niet de goedkopere partial-frame lenzen gebruiken. Ook lijkt het erop dat de camera niet kan filmen, maar dat weten we pas zeker zodra ze aangekondigd zijn. Naar alle verwachting zal Nikon dit binnenkort doen, inclusief prijzen en leverdatums. Tot die tijd is het alleen maar giswerk.

[lg_folder folder=”Nikon/DF_SLR/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *