Dit is Polaroids 3D-printer

Control-Print
Binnenkort lopen er mensen met rozen, fototoestellen en 3D-printers door de stad.

Je kent ze vast wel, die mannen die je in de kroeg komen vragen of je een foto wilt kopen. Een Polaroidfoto, welteverstaan. Het is een bijna vergeten beroep, Polaroidfotograaf, maar er zijn nog een paar die hards die zich ermee bezighouden.

Inmiddels is zelfs de fabrikant van Polaroidfototoestellen aan wat nieuws begonnen: 3D-printen. Waar de meeste printers allerlei moeilijke instellingen eisen van de gebruiker, heeft Polaroid het proces vereenvoudigd. Net zoals ze ooit met fotograferen deden. Op de CES in Las Vegas toonden ze de ModelSmart 250s.

De printer werkt makkelijker, dus als je een van filament/hars wilt wisselen, dan doe je dat gewoon, je hoeft niet ook nog 10 instellingen te veranderen. Handig. Je kunt met de Polaroid niet alleen plastic printen, maar ook hout. Dat hout bestaat dan wel voor 40% uit lijm en voor 60% uit hout, eh zaagsel.

Net zoals met een gewone printer heeft Polaroid in de plastic/hars-cartridge een chipje ingebouwd waarmee je kunt zien of er n og genoeg spul in zit om je afdruk mee te kunnen maken. Of je dan ook meteen je cartridge weg moet gooien als je blauwe plastic op is, weten we niet zeker.

Ondanks dat het hele apparaat nogal consumentenvriendelijk is, is de prijs dat voorlopig helemaal niet: $2.200. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *