Dit is Samsung’s 1TB smartphone geheugen

Gigantisch
Gigantisch maar toch klein.

Samsung kondigt aan dat ze zijn begonnen met de productie van een gloednieuwe harde schijf voor hun smartphones. De chip heeft een opslagruimte van 1 terabyte en is daarmee zo’n beetje de eerste smartphonefabrikant die zo belachelijk veel geheugen aan hun smartphones gaat toevoegen.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf houdt er een toffe filosofie op na: “Smartphone-liefhebbers zullen binnenkort kunnen genieten van de opslagcapaciteit van een premium notebook PC, zonder dat ze hun smartphones hoeven uit te rusten met extra geheugenkaartjes.” Nee, met 1TB kom je er wel!

De nieuwe chip is simpelweg een knap staaltje technologie. Het kaartje heeft een omvang van 11,5x13mm, of terwijl net zo groot als de voorganger van deze chip, een geheugenkaart van 512GB. Het kaartje heeft een leessnelheden tot 1000MB/s en schrijfsnelheden tot 260MB/s.

Maar wat heb je in godsnaam aan zo veel opslagruimte op je smartphone. Het is niet alsof je – net als op je desktop of notebook – honderden gigs nodig hebt voor al je games, foto’s en porno huiswerk. Samsung zelf stelt dat het bijvoorbeeld ontzettend handig is voor 4K video’s/foto’s. Volgens het bedrijf kun je 260 filmpjes van 10 minuten in 4K UHD (3840×2160) opslaan op de geheugenkaart. Een conventionele hoeveelheid opslagruimte van 64GB kan slechts 13 van zulke video’s behuizen.

Het zal geen gigantische verrassing zijn als de elektronicagigant hun nieuwste chip geïntegreerd in een gloednieuwe smartphone aankomende 20 februari op het Unpacked event 2019 in San Francisco onthult. Sterker nog, naar alle waarschijnlijkheid zal de 1TB verwerkt worden in de duurste en dikste Samsung Galaxy S10. Er lekte immers al een uitgebreid prijzenschema waarop het bakbeest te zien is.

Samsung is natuurlijk al langere tijd een grote jongen in de opslag-business. Zo brachten ze eerder dit jaar al een razendsnelle SDD van 2TB uit. Ook hebben ze een sinds kort een nóg grote schijf, een langzamere maar kolossale 4TB SSD.

Update (31-01-2019): Het originele bericht verklaarde het Mobile World Congress 2019 als plek van onthulling van de Galaxy S10. Dat is veranderd naar het Unpacked event in San Francisco. De datum blijft onveranderd.

Nog geen reacties

  1. Ik heb een S7 met een 256Gb Micro SD kaart erin voor voornamelijk mn mp3’tjes. Aan Spotify en Deezer kan ik niet wennen, dus zit ik met een behoorlijk aantal mp3’tjes en wav bestanden die vrij groot zijn. En het worden er alleen maar meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *