Dit is Samsung’s krachtige midranger met 3 camera’s

Drie camera's op een midranger
Een solide smartphone voor een degelijke prijs. Oh, en drie camera’s aan de achterkant.

Samsung onthult vannacht een bijzonder complete midranger met de naam Galaxy A7. De smartphone bevat zo’n beetje alle features die je wilt hebben én een drietal camera’s op de achterkant. Dit zijn de specs van het nieuwe toestel.

De grootste ‘eye catcher’ is natuurlijk de triplecamera op de achterkant van de Galaxy A7. De ‘hoofdcamera’ is een 24MP camera met een diafragma van f/1.7. Daarnaast zou het gaan om een 8MP 120 graden Ultra Wide Lens (f/2.4)met nagenoeg dezelfde kijkhoek als het menselijk oog. Volgens Samsung leg je de wereld met deze camera vast zoals wij hem zelf zien. Daaronder komt de A7 nog uitgerust met een dieptecamera van 5MP (f/2.2).

Naast die overdaad aan camera’s is de Galaxy A7 verder een solide smartphone met een 6.0-inch (1080×2220 pixels) Super AMOLED-scherm, een niet nader gespecificeerde Octa Core met een kloksnelheid van 2.2GHz en een batterij van 3,300mAh.

Wat betreft werkgeheugen heb je een paar keuzes die (zoals we gewend zijn in de smartphone-industrie) invloed heeft op de opslagruimte. De uitvoering met 64GB opslagruimte (en MicroSD-slot) heeft 4GB RAM evenals de uitvoering van 128GB (niet uitbreidbaar). De grootste uitvoering heeft tevens 128GB interne opslag, maar is uitgerust met een stevige 6GB RAM.

Het enige wat ik op het toestel zou hebben aan te merken is het ietwat robuuste design. Hij is niet bepaald bezelless, maar wat wil je voor deze prijs en deze stevige specs. Ter vergelijking had de Huawei P20 Lite bij release nagenoeg dezelfde prijs en specs, maar dan zónder die triple camera. En daarbij, de prijs-kwaliteit-verhouding zit in elk beter in elkaar dan bij de J-serie.

De Galaxy A7 komt in oktober naar Nederland voor een zacht prijsje van €349,-. Oh, en niet doorvertellen, maar tijdens het release-evenement op 11 oktober zou Samsung volgens geruchten nóg een telefoon uit de A-serie onthullen.

Check ondertussen wat de high-end telefoons van het Zuid-Koreaanse merk doen. Zo vergelijken we hier bijvoorbeeld de specs van de Galaxy Note 9 met die van de iPhone XS en leggen we in dit artikel de iPhone XS naast de Galaxy S9. Tot slot is er ook al wat informatie bekend over de aankomende Galaxy S10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *