Dit is straks anders bij Android-smartphones in Europa

Dit is straks anders bij Android-smartphones in Europa
Met dank aan de Europese Unie.

Android is van Google en dus is het logisch dat Google je standaard zoekmachine is op het toestel. In eerste instantie is er niet eens een keus. Daar gaat verandering in komen. De Europese Unie is van mening dat gebruikers een keuze moeten krijgen, ook al is Android in handen van Google.

Vanaf volgend jaar komt daar dan ook verandering in. Wie een Android toestel voor het eerst installeert krijgt niet langer Google aangewezen als standaard zoekmachine. In plaats daarvan krijg je een aantal opties voorgeschoteld. Een introductiescherm geeft meerdere opties, waaronder bijvoorbeeld Google, Yahoo en Qwant. Dit kan uiteindelijk per regio verschillen. De maatregel is alleen van kracht in Europa. Wel is het zo dat elke regio minimaal drie opties naast Google krijgt. Bedrijven die als optie voorgeschoteld worden zullen Google moeten betalen. Vanaf 13 september opent Google de zaken voor andere zoekmachines. Op 31 oktober maakt het techbedrijf een selectie.

In de praktijk zullen mensen ongetwijfeld voor Google kiezen. Toch is het goed dat men de keuze krijgt uit verschillende opties en dat Google niet standaard door je strot wordt geduwd.

Lees ook: Google sloopt identieke stemfunctie uit Android

Dit is voortaan anders bij Android-smartphones in Europa

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *