Dit is waarom anonimiteit bij Bitcoin zo belangrijk is

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-misdaad-kogel

Serie gruwelijke overvallen lijkt op een trend te duiden.

Als je jezelf wilt beschermen tegen criminelen zet je jouw geld op de bank. Met Bitcoins is dat moeilijk, want die kan je niet naar de bank brengen. Deze kun je bewaren op een beurs of in een wallet. Alleen met een private key kun je de Bitcoin gebruiken als betaalmiddel. Het beveiligen van jouw Bitcoin is dus aan een kant heel simpel, je hoeft alleen de private key te hebben en die goed op te bergen.

Daarbij is het natuurlijk wel handig dat je bij Bitcoins anoniem kan blijven. Zo weet niemand dat jij de code tot een fortuin kunt bezitten. Dat dit nodig is blijkt wel uit de gruwelijke overval op een Bitcoinhandelaar eerder dit jaar in Drenthe. Drie neppolitie-agenten vielen zijn huis binnen en bonden hem vast. Vervolgens hebben zij hem in het bijzijn van zijn vierjarig dochtertje volgens geruchten bewerkt, maar in ieder geval bedreigd met een boormachine. Dit geval is nog volop in onderzoek en het staat nog niet vast dat de Bitcoins echt de oorzaak voor de overval zijn, al zijn die geruchten wel sterk.

Helaas staat dit incident niet op zichzelf. Al sinds 2015, toen een Amerikaanse brandweerman werd ontvoerd en gemarteld tot hij Bitcoins uit zijn wallet had overgeboekt, lijken dit soort zware persoonlijke aanvallen steeds vaker voor te komen. Zo werd ook in Engeland al een Bitcoin-handelaar met een boor gemarteld en worden er ook regelmatig mensen ontvoerd om Bitcoins als losgeld te krijgen. Zeer bekend is in dit geval de ontvoering op een crypto-analist die zijn miljoenenkapitaal in zijn geheel moest overmaken om vrij te komen.

Ook andere vormen van misdaad, zoals wapenhandel met Bitcoins zijn een probleem. Deze reputatie komt de Bitcoin en andere cryptomunten niet ten goede.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).