Dit is waarom de Bitcoin deze week gaat stijgen

Bitcoin-koers-hoog-laag
Dip na het weekend lijkt korte correctie.

De koers schoot kort geleden door de $ 4.000,-, klapte daarna weer naar beneden en vervolgens bleef het rustig. Volgens velen stilte voor een volgende storm van koersstijgingen. Hoewel de koersen in het begin van het weekend inderdaad stegen was het snel uit met de pret.

Inmiddels staan de koersen op het laagste niveau in 6 dagen en verloor de Bitcoin in de afgelopen 24 uur meer dan 3%. Hiermee beweegt de koers richting het, volgens technische analyses belangrijke, niveau van $ 3.650. Vraag is nu wat er verder kan gebeuren.

Mogelijke koers Bitcoin op korte termijn
Als de koers de huidige trend voortzet ligt een daling onder de $ 3.650 voor de hand. Als dit daadwerkelijk gebeurt vertoont de analyse grote gelijkenissen met de bearish-kaars van 24 februari, zoals te zien in onderstaande kaarsgrafiek. Zoals we in dezelfde grafiek zien zijn de indicaties voor langere termijn (bijvoorbeeld de MACD-index, die gevormd wordt door de onderste gele lijn) positiever. Het lijkt er dan op dat een eventuele daling relatief weinig impact heeft. Die impact wordt groter naar mate het handelsvolume toeneemt. Als het handelsvolume stijgt boven $ 10,79 miljard zal de koersdaling langer aanhouden.

Bitcoin-trend-korte-termijn

Als de Bitcoin de koers weet te verleggen en weer op stijging stuurt zien we, bijvoorbeeld aan de hand van het voortschrijdend gemiddelde over de afgelopen 100 dagen, MA100 (de paarse lijn), dat de koers weer snel omhoog kan lopen. Koersen tot $ 3.800,- of $ 3.900,- lijken dan weer reëel. Mocxht deze steunkoers makkelijk gepasseerd worden, dan komt zelfs het glazen plafond van $ 4.000,- weer in bereik.

Mogelijke koers op lange termijn (einde week)
Als we wat verder kijken, bijvoorbeeld naar het einde van de week, dan zien we dat de indicatoren nu (nog) sterk wijzen op een prijsstijging, oftewel bullish zijn. Ook dit zien we natuurlijk onderbouwd in een technische grafiek.

Bitcoin-trend-week

We zien dat het effect van het gewogen gemiddelde op korte termijn tegenover het gewogen gemiddelde op lange termijn steeds sterker wordt. Daarnaast is het de eerste keer sinds het derde kwartaal van 2018 dat het 5-daagse en 10-daagse gemiddelde een bull-kruis tonen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *