Dit is waarom de koers van de Bitcoin scherp daalt

bitcoin-verliest-veel-flash-crash
En dit is waarom men gelooft dat dit nooit lang kan duren.

Als je naar de live koersen, die ik vandaag om 17.05 uur vastlegde, kijkt schrik je jezelf een hoedje. Zowel de Bitcoin als de belangrijkste cryptomunten laten een scherpe daling zien.

bitcoin-top-5-cryptomunten-dalen-sterk

De koers in dollars, die op datzelfde moment $ 7.519,11 bedroeg, dook eerder vanmiddag in een flash crash onder de $ 7.500,- en bereikte daarmee het laagste punt in 5 jaar. In deze grafiek van Tradingview zie je hoe verrassend snel dit gebeurde.

bitcoin-tradingview-flash-crash

Hoewel het altijd even duurt voordat de markt een verklaring heeft voor zo’n flash crash lijkt het erop dat er simpelweg te weinig vraag was naar de Bitcoin. We zien dat er de laatste tijd steeds minder vraag naar de Bitcoin komt. Waar eerder een handelsvolume van een miljard per dag geen uitzondering is gaat dit tegenwoordig eerder richting $ 300 miljoen. Ook zien we dat de Bitcoin nog ‘maar’ 29% van de dagelijkse handel voor haar rekening neemt. Daarmee is ze in handelsvolume niet de grootste munt. Tether (USDT), een stable coin, waarvan de koers gekoppeld is aan de dollar, neemt met 35 % een groter deel van het volume voor haar rekening. Dit betekent dat de markt in toenemende mate zoekt naar stabiliteit. Daarnaast bewegen whales hun cryptomunten vaker naar de beurs, hetgeen een indicatie is voor verkoop. Op korte termijn verwacht men dan ook verdere koersdaling.

Analisten zien in deze bewegingen met name een manipulatie van grote spelers (die in de cryptomarkt niet verboden is) om tegen een lage koers in te kopen en de angstige beleggers uit de markt te drukken. Zij verwachten op grond van technische indicatoren dat de Bitcoin binnen enkele dagen zal beginnen aan een sterke comeback. Ook blijven veel bezitters de munt vasthouden (dit zien we aan het lage handelsvolume). Analisten gaan er dan ook vanuit dat er nog geen reden tot zorg is. Ondertussen gaat de munt hard richting de helft van de waardering op het hoogste punt van dit jaar. Op 26 juni lag de waarde rond $ 13.800,-. Wie toen ingestapt is zal de rustgevende woorden van de analisten niet waarderen. Kortom, het wordt weer spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *