Dit is waarom Ethereum de nieuwe Bitcoin is

bitcoin ethereum

Volgens deze macro-econoom is Ethereum de nieuwe Bitcoin. The King is dead, long live the King!

Cryptocurrency heeft het al maanden moeilijk. De bekendste munt, de Bitcoin, daalde enorm en is de laatste maand min of meer een soort van gestabiliseerd tussen de 22 en 23 duizend euro. Sinds het dieptepunt van half juli is de koers met zo’n 25 procent terug omhoog gegaan.

Ethereum werd half juli in de cryptocurrency paniek mee naar beneden getrokken maar staat nu weer op een niveau van rond de 1.700 euro. Daarmee is de koers van deze munt met zo’n 60 procent gestegen sinds half juli.

Macro-econoom Alex Krüger vergeleek de koers van beide munten met de koersbewegingen van de Nasdaq en concludeert dat de Ethereum en de Bitcoin parallel aan elkaar in koers bewegen, maar niet even scherp.

https://twitter.com/krugermacro/status/1557168123697958912?

Koers Bitcoin vs. Ethereum

Als Krüger dan verder duikt in de koersen van de Bitcoin en Ethereum geeft hij aan dat je dus een beter rendement krijgt als je investeert in Ethereum dan als kiest voor Bitcoin. Beiden bewegen met de koerswisselingen in dezelfde richting, alleen in vergelijking zijn de bewegingen die Ethereum maakt groter. De laatste komt beter uit het dieptepunt dan de Bitcoin en daarmee is het rendement dus ook stukken beter.

Koning Bitcoin is dood, leve koning Ethereum. Alex Krüger is er van overtuigd dat Ethereum Bitcoin heeft ingehaald en nu de juiste munt is om in te investeren.

Ethereum merge

Op 19 september wordt een update verwacht van Ethereum, bekend als de merge. De Ethereum 2.0 update zal grote veranderingen aanbrengen op het netwerk van de bekendste cryptomunt naast Bitcoin. De belangrijkste verandering is de overschakeling van een proof-of-work (PoW) consensus model naar een proof-of-stake (PoS) consensus model.

Hierdoor zal het energieverbruik van het netwerk met 99,5 procent (!) dalen. Niet onbelangrijk in deze tijden van klimaatverandering en alle discussie die dat met zich meebrengt.

Krüger is er van overtuigd dat na de merge Ethereum zich definitief kroont tot de nieuwe koning. Nu investeren dus als je zijn verhaal overtuigend vindt. De absolute getallen zijn nog in het voordeel van Bitcoin, maar de percentages zeggen volgens hem iets heel anders. We gaan het zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *