Dit is waarom Facebook zijn icoontjes aanpast

Facebook Icon
Opnieuw brengt Facebook een kleine cosmetische wijzing aan in zijn design. Deze heeft echter wel een behoorlijke goede onderbouwing.

Want mannen en vrouwen zijn natuurlijk gelijk. En dat waren ze op Facebook niet. De vrouw stond standaard op de achtergrond en had bovendien een uiterst truttig kapsel, dat wel omschreven is als ‘een Darth Vader-helm’.

Er is goed over de wijzigingen nagedacht, zo blijkt uit deze blogpost van Facebook designmanager Caitlin Winner. Het nieuwe kapsel omschrijft ze als ‘een vlotte bop’. Stap twee was om ook de man aan te passen, zodat ze beter bij elkaar pasten. Er moest ook nog een genderloos icoontje zijn voor transgenders. Tot slot is het groepsicoon aangepast: eerst stond de man daar op de voorgrond en een man en vrouw op de achtergrond. Nu staat de vrouw op de voorgrond en de mannen daar achter – ze is dus wel nog in de minderheid.

Op de desktop zijn de wijzigingen nog niet live, op de mobiele versie wel.

2 reacties

  1. Ik voel me benadeeld door de smalle schouders van het man-icoontje en voel me bedreigd door de lengte van de vrouw.

    Ik eis dat facebook deze grove schendingen rechtzet nu zij een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft mijn gevoelens hierin te respecteren.

    ..

    come ….. on ….

    • @entail: Ik vind het rasistisch, het zijn witte poppetjes en de man is overduidelijk blank met zo’n kapsel.

      Een “neutraal” icoontje voor transgenders snap ik ook niet helemaal, een transgender wil toch gewoon een ander geslacht zijn? Dus een van de 2 poppetjes in het icoontje? Waarom moet die dan een eigen icoontje krijgen?

      Facebook is wel zo’n verschrikkelijk onzinnig bedrijf, ik ken geen bedrijf dat slechtere keuzes maakt op het gebied van maatschappelijke kwesties. Wraakporno offline halen kan niet zomaar, maar als je een plaatje met tieten hebt dan moet het direct worden verwijderd. Verder is het ook doodnormaal om filmpjes van onthoofdingen bij iedereen ongeacht de leeftijd op zijn stream te klappen. Ik snap niet dat mensen facebook nog gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *