Dit is waarom je Google Chrome zou moeten dumpen

Auteur: , 5 Reacties
Google Chrome

Ooit veroverde Google Chrome in rap tempo de browsermarkt, maar anno 2018 kun je je afvragen waar Google in hemelsnaam mee bezig is.

Nee, het ligt niet alleen aan jou: Google Chrome gebruikt tegenwoordig nog meer werkgeheugen dan het al deed. Zeker op oudere computers zul je merken dat je naast browsen in Chrome amper andere programma’s kunt openen, omdat het werkgeheugen helemaal volloopt met de pagina’s die open staan in Chrome.

Overigens is dat niet helemaal de schuld van Google zelf, want zij moesten allerlei aanpassingen doen naar aanleiding van de Spectre-bug. Google deed dat met Site Isolation, een techniek die ervoor moet zorgen dat bij een eventuele aanval zo min mogelijk data buitgemaakt kan worden. Hackers kunnen hierdoor namelijk niet in je andere tabbladen gluren.

Het grootste nadeel zit ‘m natuurlijk in het RAM-gebruik dat daarmee gepaard gaat, want Chrome stond er al niet om bekend daar zuinig mee om te springen. Laten we dus hopen dat daar snel verandering in komt, zodat je ook met minder werkgeheugen weer fatsoenlijk kunt multitasken.5 reacties

Werkgeheugen kost bijna niets meer, plaats gewoon wat bij.
@broeswillems: Is ook nog eens 1 van de makkelijkste upgrades. zelfs bij laptops.
Iedereen kent wel iemand die dat voor die persoon kan regelen.
@broeswillems: nou, bijna niets. Met een reepje 16 GB extra in mijn laptop was ik 200 euro verder 😓
heb 12gb in mijn laptop, loopt prima. Maar applerata zal liever safari gebruiken zeker…
@jantje_555: firefox!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).