Dit is waarom je Google Chrome zou moeten dumpen

Google Chrome
Ooit veroverde Google Chrome in rap tempo de browsermarkt, maar anno 2018 kun je je afvragen waar Google in hemelsnaam mee bezig is.

Nee, het ligt niet alleen aan jou: Google Chrome gebruikt tegenwoordig nog meer werkgeheugen dan het al deed. Zeker op oudere computers zul je merken dat je naast browsen in Chrome amper andere programma’s kunt openen, omdat het werkgeheugen helemaal volloopt met de pagina’s die open staan in Chrome.

Overigens is dat niet helemaal de schuld van Google zelf, want zij moesten allerlei aanpassingen doen naar aanleiding van de Spectre-bug. Google deed dat met Site Isolation, een techniek die ervoor moet zorgen dat bij een eventuele aanval zo min mogelijk data buitgemaakt kan worden. Hackers kunnen hierdoor namelijk niet in je andere tabbladen gluren.

Het grootste nadeel zit ‘m natuurlijk in het RAM-gebruik dat daarmee gepaard gaat, want Chrome stond er al niet om bekend daar zuinig mee om te springen. Laten we dus hopen dat daar snel verandering in komt, zodat je ook met minder werkgeheugen weer fatsoenlijk kunt multitasken.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *