Dit is waarom je in Dubai op moet passen voor drones

Auteur: , 2 Reacties
Dubai gaat het dumpen van afval tegen met drones

De Verenigde Arabische Emiraten hebben wel een hele bijzondere manier gevonden om drones in te zetten.

Het is namelijk de bedoeling dat drones in de gaten gaan houden of mensen zich wel aan de regels houden met betrekking tot het milieu. Inwoners of toeristen die afval dumpen langs de kant van de weg, kunnen straks snel in de kraag worden gevat.

Op dit moment wordt dat al gedaan met een drone, maar het is de bedoeling dat het project verder wordt uitgebreid. Adbul Majeed al-Saifaie, hoofd van de afdeling ‘afvalbeheer’, laat weten dat de drones erg kostenefficient zijn. De drones zorgen voor een hoop tijdbesparing. Normaal gesproken rijden er meerdere inspecteurs door de stad, die alles in de gaten houden.

Later dit jaar zullen er nog twee drones bijkomen die de woestijn en stranden zullen inspecteren. In het afgelopen jaar heeft Dubai de boetes voor het dumpen van afval al flink verhoogd. Als je je afval niet netjes opruimt op het strand, dan heb je al snel een boete van 236 euro aan je broek hangen.2 reacties

Denkfout. In dit geval moet je niet zo zeer oppassen voor drones, maar waar je je afval laat. Overigens moet je dat altijd als je het mij vraagt.
dan heb je al snel een boete van 236 euro aan je burka hangen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).