Dit is waarom je Windows 10 vandaag moet updaten

Auteur: , 3 Reacties
Windows 10

De eerste grote update is een feit. Waarom moet je hem vandaag binnenhalen?

Een mijlpaal: Microsoft kondigt de eerste grote update voor zijn nieuwe besturingssysteem aan.

Eerst het slechte nieuws: de uitrol is niet internationaal gelijk. Zo komt Cortana, inclusief spraakbesturing, eerst alleen beschikbaar in Australiƫ, Canada, Japan en India.

Wel worden verbeteringen doorgevoerd in een lange lijst programma’s en apps, zoals Mail, Photos en Calendar. Het besturingssysteem zou bovendien sneller opstarten en vooral Edge zal betere prestaties moeten gaan leveren. Je krijgt in deze browser nu onder andere de mogelijkheid om previews van websites te bekijken door over tabbladen te hoveren en Edge synchroniseert nu favorieten tussen verschillende Windows-apparaten.

Zakelijk

Voor het eerst komen nu Windows Update for Business en Windows Store for Business beschikbaar. Deze opties moeten het makkelijker maken om te shoppen in het aanbod van updates en apps; niet alles is voor ieder bedrijf even noodzakelijk. Apps kunnen zo worden ingesteld dat alleen bepaalde opslaglocaties kunnen worden gebruikt.

Xbox One

Je kunt na de install ongeveer honderd Xbox 360-games spelen op je One.

De mobiele versie van Windows 10 is er voorlopig nog niet: verwacht wordt dat deze in december verschijnt, samen met de eerste Lumia-smartphones die van het systeem gebruikmaken.3 reacties

Als ik xbox 360 games kon spelen op mijn pc, dan was het erg leuk geweest! Voor mij is het nog geen reden om te upgraden, tot ik zeker weet dat mijn games ook beter zullen lopen. Want toen ik in het begin ging upgaden, liepen starcraft 2 met 1-2 fps.
En dit was de laatste gratis update. Iedereen is in de val gelopen van het gratis Windows 10. Veel plezier ermee!
@dotternetta: Draai nog steeds op W7, ik zie geen enkele reden om over te stappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).