Dit is waarom Martin Garrix tot de beste dj is uitgeroepen

Martin Garrix is de beste dj ter wereld
Garrix is gisteren uitgeroepen tot de beste dj van de wereld. Garrix maakt goede muziek, maar dat is niet de reden waarom hij zich nu de beste mag noemen.

Nederlanders voeren al jaren de lijst aan van beste dj’s die het Engelse blad DJ Mag elke jaar uitbrengt. Tiësto, Armin van Buuren, Hardwell. Deze giganten hebben allemaal de nummer 1 positie bekleed. Dat Martin Garrix nu de nieuwe nummer 1 zou worden, was al langere tijd de verwachting.

Anders dan je zou verwachten wordt de lijst niet op basis van kwaliteit samengesteld maar op basis van populariteit. De afgelopen maanden kon je gewoon stemmen op je favoriete dj. Vorig jaar nog liet Garrix zich nog ontvallen dat hij de prijs daarom mogelijk zou weigeren als hem die ten deel zou vallen.

[gv data=”gCYcHz2k5x0″][/gv]

Het management van de 20-jarige superster moet zich toen eens goed achter de oren hebben gekrabt. Want als er een dj is die veel fans heeft, is het Martix Garrix wel. Het aantal volgers op social media is absurd hoog.

Zo heeft Martin Garrix op Instagram 8,3 miljoen volgers, op Twitter een slordige 3 miljoen volgers. Die getallen vallen in het niet bij de populariteit die Martix Garrix heeft op Facebook. Op dat sociale medium heeft de Noord-Hollander bijna 14 miljoen fans. Op Youtube heeft de de jonge dj ook nog eens 4 miljoen abonnees. Op Google Plus is hij ook actief. Ook daar heeft hij veel fans: ruim 600.000. Op de overige kanalen heeft hij ongetwijfeld ook nog fans.

Als je dat allemaal bij elkaar optelt kom je uit op het duizelingwekkend getal van 30 miljoen fans. En die hoef je maar een keer te vragen of ze op je stemmen en je bent binnen!

Dit zijn trouwens de 10 meest gevolgde dj’s op Instagram. Deze week maakte Hardwell bekend blockchain technologie te gaan inzetten om de royalties over zijn muziek sneller te kunnen afdragen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *