Dit is waarom T-Mobile het zo goed doet

Auteur: , 2 Reacties
T-Mobile

Het telecombedrijf loopt er de kantjes vanaf.

T-Mobile deed het goed het afgelopen kwartaal. De provider van moederbedrijf Deutsche Telekom wierf in Q4 71.000 nieuwe klanten, met 183.000 nieuwe abonnees over heel het jaar, zo laat het bedrijf weten. Ook steeg de omzet met 4,7% naar €356 miljoen euro. Hoe komt het dat T-Mobile het zo uitzonderlijk goed doet?

Agressieve marketing
Hoewel de cijfers hartstikke zwart zijn (en dus niet rood), daalde de brutowinst en de omzet over 2016 nog wel ietwat. Dat heeft volgens het bedrijf te maken met investeringen in nieuwe marketingstrategieën. Blijkbaar is de nieuwe strategie om Justin Bieber rare retoriek toe te laten passen op gekke dansbewegingen:

Illegale praktijken
Eén van die nieuwe marketingstrategieën is het aanbieden van onbeperkte pakketten. Naast het conventionele ‘onbeperkt bellen en internetten’ is er een streamingpakket waarmee je onbeperkt muziek kunt streamen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft daarover een rechtszaak aangespannen, omdat het in strijd zou zijn met de netneutraliteit-wet, die concurrentie onder internetdiensten eerlijk moet houden.

Ook werd het bedrijf teruggefloten na een pakket dat onbeperkt videostreamen mogelijk maakte. Het probleem was daarbij dat de bundel ten eerste niet echt onbeperkt was, en dat de videokwaliteit werd terug geschroeft naar 480p om dataverbruik te beperkten.

Dan kan T-Mobile nog zo’n hippe, flitsende reclame maken, als ze zich niet aan de regels houden, zal het voor niemand goed uitpakken.2 reacties

Yannick,

ik heb speciaal voor deze reactie na het lezen van bovenstaand artikel een account aangemaakt.

wat een belachelijk slecht stuk, ben je er van op de hoogte dat TM-US en TM-NL 2 verschillende bedrijven zijn? Het Justin Bieber filmpje, en de video streaming propositie zijn beide acties van TM-US. ik vraag me serieus af hoe je met zoveel overtuiging je mening kan verkondigen (en apparata jouw hier een platform voor bied) zonder ook maar een klein beetje research te doen.

dit hoort thuis je facebook pagina, niet op een techwebsite.
@klaar10:
Klaar,

Ik zie je reactie nu pas, maar ik vond het toch wel even gepast om te reageren. Ik begrijp namelijk niet waar je argument van het onderscheid tussen TM-US en TM-NL vandaan komt. Beide takken zijn namelijk grotendeels in handen van Deutsche Telekom en beide takken worden door dezelfde bestuursgroep (Group Corporate Development) bestuurd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).