Dit is waarom Videoland 200% meer klanten wist te werven

Auteur: , 8 Reacties
Videoland

De Nederlandse videodienst heeft een enorme groei meegemaakt in 2015.

Het in 2013 door RTL opgekochte Videoland is succesvol. De Netflix-concurrent zag het klantenbestand in 2015 uitbreiden met maar liefst 200%. Volgens RTL heeft dit te maken dankzij een kwalitatief aanbod en diverse campagnes.

De videodienst doet een ‘Netflixje’ door exclusieve eigen producties te maken. In de top 3 ‘best bekeken’ staan de titels Zwarte Tulp, Divorce en Smoorverliefd. Ook bingewatchen is populair op de Nederlandse dienst. Complete seizoen(en) van Zwarte Tulp en Divorce werden in enkele dagen bekeken.

In 2015 keken 70% van de klanten naar TV-series en 30% naar films. 47% deed dit door middel van een mobiel apparaat en 29% via een Smart TV. 27% koos ervoor om te kijken via het web.8 reacties

200% groei zegt niks, van 2 naar 4 klanten is immers ook een groei van 200%…
@theracingelf: Nou inderdaad. Beetje verkapte reclame dit artikel om hersenloze consumenten te laten denken dat ze iets fantastisch missen. You are not.
@TimoBac: Spot on
@TimoBac: Idd volkomen kansloos, doe mij maar gewoon netflix. En ik hoop van harte dat het de grootste blijft en nog flink weet te groeien want hoe meer klanten des te meer geld er is voor nieuwe series.
Tja, maart 2015 hadden ze 100.000 abonnees, dus zal het nu rond de 300.000 liggen is dus nog steeds een kleine speler. En ja 200% groei klinkt natuurlijk lekker…

En zo’n ctrl-C, ctrl-V bericht van een persbericht van RTL is toch nergens voor nodig, dat kan beter apparata! Misschien een goed voornemen voor 2016 :)
Maart 2015 hadden ze 100.000 abonnees dus dat zullen er nu zo’n 300.000 zijn. Nog steeds een kleine speler maar ja, een groei van 200% klinkt natuurlijk lekker.

En apparata, zo’n ctrl-C, ctrl-V bericht van een RTL persbericht dat kan toch beter.

Misschien een goedvoornemen voor 2016?! :)
Even gegoogled op videoband. 2e resultaat was ” videoland opzeggen” ;-). Het aanbod is met name Nederlandse en buitenlandse RTL series (niet verrassend gezien de eigenaar) en wat films met Jason Statham. Meer kreeg ik op mijn telefoon niet te zien. Maar goed. Netflix is ooit ook als videobanden verhuur begonnen.
@pomoek: videoband: videoland

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).