Dit is wat we inmiddels weten over de Samsung Galaxy S8

Auteur: , 2 Reacties
samsung galaxy s8

Vergeet de Note 7, laten we naar de toekomst kijken.

De afgang van de Galaxy Note 7 kennen we inmiddels allemaal. Los van de brandproblemen waren de functies en specs van het toestel geweldig. Maar de nieuwe smartphone van Samsung, de Galaxy S8, moet nog beter gaan worden. En na het debacle van de Note 7 zal Samsung er alles aan gaan doen om die S8 zo snel mogelijk op de markt te brengen. Hieronder bespreken we daarom wat we door de vele geruchten inmiddels weten over Samsung’s nieuwe vlaggenschip.

Releasedatum
Verschillende geruchten wijzen erop dat de Galaxy S8 in het eerste kwartaal van 2017 zal verschijnen. Als we de geruchten moeten geloven wordt het toestel op 26 februari aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Uiteraard zal het dan niet lang meer duren voordat het toestel wereldwijd in de winkels ligt.

Twee varianten
De Galaxy S8 krijgt, zoals je tegenwoordig bij elk toestel ziet, mogelijk twee varianten, een standaard model en een Plus model. Volgens de geruchten zou het gaan om een 5,1-inch model met een 2k-scherm (2560 x 1440 pixels) en een 5,5-inch model met een 4k-scherm (3840 x 2160 pixels) dat geschikt zou zijn voor VR-toepassingen. Net als de iPhone 7, krijgt de kleine Galaxy S8 volgens de geruchten maar één achtercamera en het Plus-model krijgt twee achtercamera’s.

Specs
Specificaties van de Note 7 waren al geweldig, grote kans dat die van de Galaxy S8 beter zullen zijn dan elk ander toestel op de markt. Volgens verschillende geruchten krijgt de S8 de nieuwste chip van Qualcomm, de Snapdragon 830. Maar dit zou alleen gelden voor Amerikaanse modellen, in de rest van de wereld krijgt het toestel mogelijk Samsung’s nieuwe Exynos processor, de 8895. Deze chip zou een maximale kloksnelheid van 3GHz moeten hebben. Verder gaan geruchten over een 30-megapixel camera met optische beeldstabilisatie, een RAM van maar liefst 6GB en opslaggeheugen van 64GB of 128GB. De batterij zou een capaciteit van 4.200 mAh moeten krijgen.

Homeknop
Met de Galaxy S8 wil Samsung het hele toestel benutten voor het scherm, een zogenaamd voorkantvullend scherm. Hierdoor moeten niet alleen de schermranden verdwijnen, maar zou dat volgens verschillende bronnen betekenen dat de fysieke thuisknop gaat verdwijnen, net als bij de nieuwe iPhone. Het is nog onbekend welke techniek Samsung gaat toepassen om dit realiteit te maken. De vingerafdrukscanner moet daardoor ook een nieuwe plek krijgen op het toestel, misschien ergens op het scherm?

Headphonejack
Er bestaat een grote kans dat de 3,5mm headphonejack in de toekomst gaat verdwijnen in smartphones. Volgens de geruchten gaat de koptelefoonaansluiting ook bij de Galaxy S8 verdwijnen, daarmee zou het na de Moto Z en iPhone 7 het derde toestel zijn die het zonder de headphonejack moet doen. Het toestel zou gebruik gaan maken van een USB-C-poort voor audio, een techniek die door een nieuwe USB audiotechniek een stuk makkelijker is geworden.



2 reacties

Kont informatie ….

Voorbeeld: de release van IEDERE nieuwe Galaxy S is al jaren medio Feb en dan te krijgen in Maart. Niks nieuws en dus ook niet een eerdere release.
Vroeg zou zijn in Januari bijvoorbeeld.

De rest allemaal hearsay.
De 3.5 mm jack betwijfel ik ook ten zeerste, het is een feit dat vrij weinig mensen die graag willen missen en Samsung moet alle zeilen bij zetten om zieltjes te behouden, laat staan nieuwe te winnen. Dat doe je niet met gemak weg te nemen voor wederom een nieuwe standaard die nauwelijks iemand zal gebruiken de eerst komende jaren.
zolang deze opnieuw waterdicht is en opnieuw plaats heeft voor een geheugenkaartje vind ik het allemaal prima. En oh ja, die 3.5mm jack moet blijven, zij het voor andere dingen dan een koptelefoon

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).