Dit is wat we kunnen verwachten van WWDC 2014

Apple WWDC 2014
Apple zendt de Worldwide Developers Conference 2014 live uit, maar wat gaat de techgigant volgende week eigenlijk presenteren?

Het duurt niet lang meer tot de ontwikkelaarsconferentie van Apple van start gaat. Het evenement vindt namelijk plaats van 2 tot 6 juni in San Francisco. Apple zorgt ervoor dat we niets hoeven te missen, want de keynote van CEO is te volgen via een livestream. Op 2 juni, 19.00 uur kunnen we alle aankondigingen volgen via deze pagina.

Voorafgaande aan dit evenement wemelt het altijd van de geruchten: waar komt Apple dit keer mee? Zijn het grote veranderingen of blijft het voornamelijk bij het oude? Dit zijn de aankondigingen die we volgende week in ieder geval verwachten.

Nieuwe versie OS X

De nieuwe versie van OS X (versie 10.10) ligt het meest voor de hand om gepresenteerd te worden op het WWDC. De update zal naar verluidt de grootste verandering worden in de historie van OS X. Het nieuwe besturingssysteem zal veel weg hebben van iOS: er wordt meer gebruik gemaakt van witruimte op je desktop, er komt een duidelijkere lijn in het ontwerp en de vensters krijgen rechte hoeken.

iOS 8

Daarnaast zal ook de nieuwe iOS 8 geïntroduceerd worden. Op dit vlak verwachten we echter geen grote veranderingen. Wel worden er mogelijk een aantal nieuwe applicaties gelanceerd, gericht op onze gezondheid. Zo schreven we eerder al over Healthbook, een app die bijhoudt hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel je loopt en naar je bloeddruk en hartslag kijkt. Maar dat is nog niet alles, Apple zou van plan zijn deze functies te combineren met de iWatch. Of dit nieuwe product ook gelanceerd wordt tijdens het WWDC is niet met zekerheid te zeggen.

Smart home-platform

Een van de laatste geruchten gaat over Apple’s smart home-platform. Het techbedrijf komt mogelijk met een systeem dat ervoor zorgt dat we onze iPhone als afstandsbediening kunnen gebruiken voor allerlei taken in huis. Zo kun je dankzij deze software allerlei huishoudelijke apparaten aansturen.

Goedkopere iMacs

Het zou heel goed kunnen dat Apple het nieuwe model van de iMac presenteert. De nieuwe iMac wordt waarschijnlijk in prijs verlaagd, zodat het apparaat bereikbaar wordt voor een groter publiek. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat Apple afscheid neemt van de Intel-processors en gebruik gaat maken van de ARM-techniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *