Dit jaar geen grotere iPad, evt terugkeer van de iPad 4?

De iPad (Pro?) naast een MacBook Air
Helaas voor degene voor wie een reguliere iPad te klein is maar een laptop te zwaar vindt, dit jaar zal Apple geen grotere iPad uitbrengen. Zo orakelt ten minste Ming-Chi Kuo van KGI Securities.

Kuo gelooft dat het enige wat Apple deze jaar uit hun glanzend witte aluminium hoed zal toveren op tabletgebied een vernieuwde iPad Air met A8-processor en Touch ID is. Deze zal dan aan het einde van 2014 uitkomen, en beperkt leverbaar zijn tot aan begin 2015.

Apple zou nog te druk bezig zijn met de retina-techniek in de iPad Mini verbeteren om zich te kunnen richten op een groter broertje van de iPad, zo spreekt het orakel. Wel zou een grotere iPad (Pro?) geweldig zijn voor de developers, die zich dan helemaal kunnen uitleven op het grotere scherm en nog interactievere apps ontwikkelen.

Een ander interessant feitje die Kuo dropt tegenover MacRumors is dat Apple (eindelijk!) van plan is om de productie van de iPad 2 te stoppen en deze te vervangen met de iPad 4 met retina-scherm. De instap-iPad Mini zou dan de enige niet-retina iPad in de lineup zijn, en we zijn dan officieel van de dock-connectoren in iPads af.

Overigens blijft de iPod Classic nog stug vasthouden aan zijn 30-pins stekker onderop, dus als de dock-connector helemaal uitgefaseerd wordt weten we niet wat er met dit kleine muziek-tankje gaat gebeuren.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *