Dit jacht gebruikt slechts de zon als brandstof

Prachtig en zeer goed voor het milieu
Door de zon aangedreven en prachtig ontworpen.

Superjachten komen in allerlei vormen, maten en prijsklassen, maar dit sterk staaltje design is een waar pareltje. Nee, het is niet de eerste ter wereld op zonne-energie, maar potverdikke, het zou zomaar wel eens de mooiste kunnen zijn.

Leuk, een superjacht van $150 miljoen Zuckerberg, en tof dat wij Nederlanders dit monster van €275 miljoen euro hebben gemaakt, maar de Solar Impact Yacht van Zwitser makelij heeft wat mij betreft de prijs voor tofste design gewonnen.

Het high-tech vaartuig is een bescheiden 23 meter lang en is uitgerust met een 800kWh batterij waardoor hij in theorie niet hoeft te stoppen voor brandstof. De 300 vierkante meter aan zonnepanelen kunnen op een mooie zonnige dat ruim 300kWh stroom genereren.

De motoren kunnen meer dan 1100 paardenkracht genereren met een topsnelheid van 22 knopen, zo’n 40 kilometer per uur. Mocht het toch niet zo zonnig zijn in een van de zeven zeeën, dan heeft de Solar Impact nog twee pack-up dieselmotoren om op terug te vallen.

Dat is daarentegen niet het enige wat dit prachtbeest onderscheidt van veel van de concurrentie. Hoewel het vaartuig in principe door één persoon bestuurd kan worden, krijgt de kapitein tevens hulp van geavanceerde A.I. om de juiste koers te blijven varen. Ook is de jacht uitgerust met twee torpedo-vormige drijfapparaten die het onvermijdelijke schommelen en hellen van het schip met 90 procent verminderen. Een potje Jenga zou dus geen probleem moeten zijn aan boord van de Solar Impact.

Hoeveel het schip precies gaat kosten is nog niet bekend maar mochten potentiële zeevaarders geïnteresseerd zijn moeten ze met één ding rekening houden: de Solar Impact gaat nauwelijks iets kosten op het gebied van brandstof.

Meer over superboten lezen? Wat dacht je van dit schip, dat letterlijk geen bemanning nodig heeft om te opereren. Niet onder de indruk? Dit containerschip kan tevens autonoom opereren, en vaart honderd procent elektrisch! Ben je toch meer van de absurde luxe, dan is dit (tevens Nederlandse) superjacht misschien iets meer voor jou.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *