Dit kabeltje van Microsoft kost €70

Wireless Display Adapter
Maar wat kan je ermee?

Wat je hier ziet is de Wireless Display Adapter. Microsofts aanval op de Chromecast van Google. Je steekt de HDMI-stekker in je televisie, plugt de USB-stekker in een USB-poort, en vervolgens kun je het scherm van je smartphone of tablet naar je televisie brengen. Een handige manier om foto’s, video’s, of een complete app danwel game naar je tv-toestel te streamen.

Miracast

Het apparaatje werkt met apparaten die over Windows 8.1, Windows Phone 8.1 of Android 4.2.1 beschikken. Microsoft maakt gebruikt van Miracast-technologie, waardoor je niet gebonden bent aan bepaalde apps of gestreamde content; je kunt alles direct vanaf je apparaat weergeven. Iets dat Chromecast nog niet ondersteund.

Wireless Display Adapter

Hij kwam al eerder in de VS en Canada op de markt, nu is ook Nederland aan de beurt. Hier heeft de Wireless Display Adapter een adviesprijs van 69,99 euro gekregen. Aanmerkelijk duurder dan de Chromecast, die voor 35 euro weggaat.

[lg_folder folder=”Microsoft/Wireless_Display_Adapter/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. Dan heb ik dus niet echt veel aan mijn laptop met ac7260 wireless adapter icm windows 7. Maar of dat zo’n succes zou zijn durf ik niet te zeggen, dat ding had (of zelfs heeft) last van spikes om de zoveel tijd in-game over wifi. Dus als je de keuze hebt, ga mooi voor een variant van de intel 6300 of iets anders.

    Wel iets leuks om te onthouden voor de nabije toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *