Dit kan je in 2019 van iPhones, iPads en iOS13 verwachten

Apple-ios13-iphones
Productierapport ligt op tafel en er staat veel te gebeuren.

Plotseling stonden er wat heren op de redactie van het Amerikaanse Bloomberg. Zij hadden de productieplanning van Apple voor 2019 onder de arm en trek in koffie. Tijdens de koffie ontvouwden zij, uiteraard anoniem, de plannen voor 2019 en verder. Zo te zien is Apple goed geschrokken van de verkoopcijfers en gaat men er vol in om hun fort te verdedigen. Wij zetten de zaken op een rij.

iPhone in 2019
De iPhone XS and iPhone XS Max krijgen nog dit jaar een opvolger. Als naam lijkt iPhone II voor de hand te liggen. Nu hebben ze echter nog de codenamen D42 and D43. De iPhone XR blijft in 2019 op de markt, maar krijgt wel een flinke update. Op de nieuwe modellen kunnen we een nieuw camerasysteem verwachten. Men spreekt zelfs van een uitbreiding naar 3 camera’s op de achterzijde. De derde camera moet ervoor zorgen dat je een groter gezichtsveld vast kunt leggen en van breder zoombereik kunt genieten. Ook verhoogt men het aantal pixels en verbetert men andere technieken. Zo zou men zelfs softwarematige reparatie van verkeerd bewerkte foto’s mogelijk willen maken. De Live Photos-functie, waarmee de foto een video van vóór en na elke opname meekrijgt, gaat ook op de schop. De nieuwe versie verdubbelt de lengte van de video in ieder geval van drie seconden tot zes seconden.

Daarnaast wil Apple breken met de traditionele lightning-port. Men wil nu toch overstappen naar USB-C, waarmee je iPhones met veel meer andere apparatuur kunt combineren. De modellen voor dit jaar worden verder voorzien van een geüpgradede versie van de Apple processor en eveneens verbeterde Face ID sensor, die dan ook geschikt zal zijn voor contactloos betalen. Grote veranderingen in het ontwerp verwacht men niet. Wel wil men de capaciteit van de batterij verbeteren.

iPad
Dit voorjaar nog wil men een budgetvriendelijke iPad met ongeveer 10 inch scherm en snellere processor op de markt brengen. Deze behoudt overigens wel de Lightning-port. Ook de nieuwste iPad-mini staat nog steeds op het programma.

iOS 13
Ook over de volgende grote update van het besturingssysteem is inmiddels meer bekend. iOS 13 zal worden voorzien van een ‘dark mode’ optie, zodat de zichtbaarheid in het donker beter is. Ook komen er extra toepassingen voor veilig gebruik in de auto via update van CarPlay. Daarnaast komen er technische verbeteringen zoals een nieuw home-scherm, verbeterd bestand management en de mogelijkheid om dezelfde app meerdere keren te openen. Tot slot worden er twee steamingsdiensten, de videodienst en de nieuwsdienst, geïntegreerd.

Na 2019
Tot slot wisten de heren te vertellen dat Apple bezig is met het testen van een hele nieuwe techniek voor cameravoering. Zo wil men lasertechniek en argumented reality gaan inzetten. Ook een 3D-sensor voor extra diepte behoort tot de mogelijkheden. De plannen daarvoor zijn echter nog in een vroeg stadium en kunnen nog wijzigen. Hier gaan we dus ongetwijfeld meer van horen.
Uiteraard vroeg Bloomberg commentaar aan Apple, maar daar voelde de fruitige producent niet voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *