Dit kan je verwachten van de nieuwe generatie Macbooks

Auteur: , 4 Reacties
macbook-make-over

Toetsenbord, scherm en chip, alles gaat op de schop.

Macbooks zijn van oudsher duurder dan Windows computers. Dat was lange tijd te verklaren door superieure technieken, maar dankzij vlinders en ander ongerief is die reputatie verdwenen. Het gevolg is dat de Macbook steeds minder populair wordt. Zo is Apple zelfs gestopt met het publiceren van de verkoopcijfers. Het is dus de hoogste tijd voor wat upgrades. Apple heeft dat begrepen en is druk bezig om de Macs op vele fronten rigoureus aan te pakken. Wij zetten de wijzigingen die we tussen nu en 1,5 jaar kunnen verwachten op een rij.

het toetsenbord
Of de pr rond het butterfly toetsenbord meer ergernis opwekte dan het slechte functioneren durven we niet te zeggen, maar zeker is dat gebruikers er klaar mee zijn. Ook Apple is er klaar mee, want de schade aan deze toetsenborden kan alleen door een complete vervanging ongedaan worden gemaakt en dat zijn prijzige reparaties.

De nieuwste oplossing is een ‘schaarsysteem’ waarbij met glasvezel de nodige verstevigingen worden aangebracht. Ook zal men andere materialen gebruiken om de duurzaamheid te verbeteren.

het beeldscherm
Het Retina-display is niet slecht, maar ook niet vernieuwend (meer). Een OLED-beeldscherm biedt betere resoluties en de mogelijkheid om de MacBook niet dikker te maken. Normaal gesproken zijn deze beeldschermen (te) duur om in MacBooks te bouwen. Door de tegenvallende iPhone-verkopen is Apple echter in juridische strijd met Samsung verwikkeld geraakt. Doordat Apple de productie van iPhone terug schroefde kon zij ook de beloofde capaciteit bij Samsung niet afnemen. Naar verluidt onderhandelen partijen nu om in plaats van een ‘kale’ schadevergoeding de bestelde hoeveelheid schermen om te vormen tot een bestelling OLED-schermen voor MacBooks.

De processor
Ook de processors zijn een heikel punt bij Apple. Intel en Qualcomm weten er alles van. Langzaamaan gaat Apple afscheid nemen van de toeleveranciers ten faveure van chips die zij zelf ontwikkelen. Men verwacht, door eerdere wissels in het verleden weinig problemen. Bovendien laten tests zien dat de eigen chips beduidend sneller zijn dan de Intel-chips. Dit geeft Apple de gelegenheid om óf een uitgebreidere chip te produceren óf de capaciteit ongewijzigd te laten.

Twee problemen
Met al deze verbeteringen lijken er nog 2 problemen over. De eerste is de batterij. Als Apple inderdaad kiest voor dunnere Macbooks zal dit ook gevolgen hebben voor de batterij. Deze zal minder vermogen krijgen of anders geproduceerd moeten worden. Hier lijkt nog geen besluit over genomen. Een ander probleem is dat de Intel processors via Boot Camp van een Windows integratie kunnen profiteren. Deze Boot Camp is op de eigen chip niet meer beschikbaar. Het is nog niet bekend hoe deze hobbel genomen zal worden. Wellicht via de cloud?

Het is overigens de verwachting dat Apple de verbeteringen gefaseerd doorvoert. Bedenk dus goed wanneer je jouw nieuwe Macbook koopt.

Bron: Venturebeat4 reacties

Je kan verwachten dat hij overpriced zal zijn, en dat er uiteindelijk met de hardware iets aan de hand zal zijn zoals we de laatste 5 jaar wel gezien hebben.
@turbobrick: Je kan verwachten dat er altijd ongefundeerde hatertjes zijn die hem wel willen maar niet kunnen betalen en dan van alles gaan verzinnen.
@fileflirter: nog 5 jaar en dan idd niemand hem meer betalen.
Begint dit jaar met een monitor standaard voor 999 dollar (voor belastingen) dus de MBP zal ook snel onbetaalbaar worden.
@turbobrick: De liefhebber fijnproever betaald toch wel, dat is het bestaansrecht van Apple, en het zijn echt goede producten die fijn werken. Blijf toch lekker bij je android device, niks mis mee ook, werk met beide al jaren en beide hebben zo zijn charmes en voordelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).