Dit kijken Nederlandse Netflixers voor het slapen gaan

Netflix
De Amerikaanse streamingdienst heeft onderzoek gedaan naar het kijkgedrag van abonnees.

Uit het onderzoek blijkt dat Netflix-abonnees ’s ochtends behoefte hebben aan comedy. Volgens Netflix is de kans dat men de serie Full House in de ochtend kijkt 34% groter dan de rest van de dag. Voorheen werd deze televisieserie ’s avonds op primetime uitgezonden. Ook Unbreakable Kimmy Schmidt, New Girl en Modern Family blijken populaire series om de dag mee te beginnen.

Netflix-abonnees worden wat serieuzer naarmate de lunch nadert. Series als Orange is the New Black, Bloodline en The Crown worden rond het lunchmoment 47% vaker gekeken in vergelijking met de rest van de dag.

Wij Nederlanders houden van scherpe televisie voor het slapengaan als we het onderzoek mogen geloven. Vanaf 20:00 schakelen Nederlandse abonnees in op The Walking Dead, Stranger Things en Breaking Bad. Abonnees uit andere landen hebben het na 23:00 wel gezien met dit soort series. Men schakelt dan over op comedy of cabaret. Nederlanders niet. Tot en met 00:00 is er een piek zichtbaar als het gaat om de eerder genoemde spannende series.

Midden in de nacht is de streamingdienst ook populair. 15% van de streaming vindt plaats tussen 00:00 en 06:00. In Azië is midden in de nacht films en series kijken nog populairder. 21% van de Japanse- en Zuid-Koreaanse Netflix-abonnees zijn nachts druk met streaming. Programma’s als Abstract, Making a Murderer, Planet Earth en Chef’s Table doen het goed in de nacht. Documentaires worden midden in de nacht 24% vaker gekeken in vergelijking met andere dagdelen.

De onderzoeksresultaten zijn afkomstig van 6 maanden data, afkomstig van miljoenen accounts uit Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, Colombia, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Engeland, India, Italië, Japan, Zuid-Korea, Mexico, Maleisië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Filippijnen, Polen, Portugal, Singapore en Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *