Dit kost de duurste MacBook Pro met nieuwe Vega GPU

Auteur: , Geen reacties
MacBook's zijn altijd duur geweest, maar dit is een record

Kennelijk is Apple's nieuwste grafische kaart vegetariër geworden.

Apple is niet mijn favoriete merk, maar als ze één ding goed doen, dan is het wel de customization van veel van haar producten via de virtuele winkel van het merk. Ook de recentelijk geüpdatete MacBook Pro met een nieuwe videokaart is volledig aan te passen, al gaat je dat wel klauwen vol geld kosten.

De goedkoopste MacBook Pro (zonder Vega 20 GPU) met een 15-inch display kost €3.299,-. Dat is dus het ‘instapmodel’ van de serie met het grootste scherm. Wil je daar een Radeon Pro Vega 16 grafische kaar bij, dan moet je €3.599,- rekenen. Daarvoor krijg je wel een krachtigere GPU voor terug die werkt met HBM2-geheugen (High Bandwidth Memory) in plaats van het gebruikelijke GDDR5-geheugen.

Maar Apple zou Apple niet zijn als bijna 3600 ballen het plafond is. Voor €120 euro extra krijg je de Radeon Pro Vega 20 die nog net ietsje beter is dan zijn voorganger. Voor een totaalprijs van €3.719 krijg je dan een 15-inch laptop met een 2,6 GHz 6-core i7 Intel-processor (max 4,3 GHz), 16 GB RAM en een 512 GB SSD-schijf.

Nogmaals, dat is nog lang niet het plafond. Zo kun je kiezen voor een 2,9 GHz 6‑core Intel Core i9-processor (max 4,8 GHz), 32 GB RAM en maar liefst 4 TB aan SSD-opslag. Kortom, complete overdaad voor een absurde prijs.
Totaalprijs: €8.379,-

De levering van MacBook Pro’s met een opgekrikte videokaart duurt nog minstens anderhalve week en één ding is zeker: je gaat geen problemen hebben om welke applicatie dan ook te draaien met zo’n monsterlaptop. Dat is, als de hardeschijf zichzelf niet verwoest. Mocht er uiteindelijk toch iets stuk gaan aan je machine van ruim achtduizend euro, dan bevestigt Apple recentelijk ook dat je hem zelf niet gaat kunnen repareren. Bummer…Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).