Dit kost de nieuwe Atari VCS

Eindelijk: prijzen nieuwe Atari VCS bekendgemaakt
Er is leven in de Atari-brouwerij.

Begin april werd bekend dat er een moderne variant op de klassieke Atari 2600 zou gaan komen in vorm van de Atari VCS. Het was toen nog bar stil over levertijden en een prijs, maar we zijn nu ruim twee maanden verder en de makers hebben goed nieuws.

Vanaf vandaag is het mogelijk om de retro console via Atari te bestellen. Dit kan via de site van het merk, maar in de VS bijvoorbeeld ook via GameStop en Walmart. De verwachting is dat de klanten de Atari VCS in maart 2020 geleverd gaan krijgen. Fans van het eerste uur die het project financieel gesteund hebben krijgen de console eerder. Deze groep kan in december 2019 al aan de slag met het apparaat.

De VCS komt in diverse smaakjes. Zo heeft de VCS 400 een AMD processor, een Vega videokaart en 4GB RAM geheugen. Deze variant kost 249 dollar. De krachtigere VCS 800 met 8 GB RAM geheugen gaat 279 dollar kosten. Dan moet je er ook nog een joystick en een gamepad bij kopen. Deze kosten 49 en 59 dollar. Wil je full option gaan dan is er een pakket met een VCS 800 en twee controllers. Dit pakket kost 389 dollar.

Lees ook: Puma brengt 32 jaar oude computerschoen terug

2 reacties

  1. Dan mag je dus verwachten dat zo’n complete console-set in Nederland rond de 400 euro zal gaan kosten. Voor een retro-speeltje. Bizar. Nou, ik wens ze er veel succes mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *