Dit kost een ticket naar de ruimte met Blue Origin

Dit kost een ticket naar de ruimte met Blue Origin
De schattingen van eerder klopten aardig.

De prijzen van deelname Blue Origin, het ruimteprogramma voor plezierritjes, zijn zo ongeveer bekend. Aan medewerkers van het programma is bekend gemaakt wat het kost om een stoeltje te krijgen aan boord van de capsule.

Aan boord gaan van de New Shepard kost naar alle waarschijnlijkheid tussen de 200.000 en 300.000 dollar per persoon, aldus Reuters. Daarmee concurreert Blue Origin met Virgin Galactic, die tickets hebben verkocht tussen de 200.000 en 350.000 dollar per persoon. De bedoeling is dat de tickets volgend jaar in de verkoop gaan.

Ondanks de forse ticketprijs, zal Blue Origin geen winstgevend programma zijn. In ieder geval niet op de korte termijn. Er moeten heel wat vluchten plaatsvinden om alle ontwikkelingskosten te dekken. Er kunnen in totaal zes mensen aan boord van de capsule. De verwachting is dat het bedrijf ongeveer 10 miljoen dollar kwijt is per vlucht. Een testvlucht moet naar verwachting nog dit jaar plaatsvinden. Medewerkers van het project zullen als eerste ervaren hoe het is om de aarde voor even te verlaten.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *