Dit kost het Google om de Pixel XL te maken

Google Pixel
Consumenten mogen een flink bedrag dokken voor de nieuwe smartphone van de zoekgigant. Welke kosten zijn ze er eigenlijk zelf aan kwijt?

Met de Pixel en Pixel XL speelt Google mee in het hogere segment. De Nexus-telefoons bedienden de middenmarkt, maar die tijd is voorbij. De twee nieuwe telefoons zijn minstens zo duur als de gevestigde Premium orde.

De Pixel heb je vanaf 759 euro. De Pixel XL doet 899 euro. Onderzoek van IHS Markit heeft uitgewezen dat de zoekgigant ongeveer 285 dollar per Pixel XL kwijt is aan kosten. Daarmee zou Google grofweg 485 dollar per Pixel XL winst maken. Volgens de onderzoekers hebben de iPhone 7 Plus en de Samsung Galaxy S7 Edge vergelijkbare kosten.

Volgens Andrew Rassweiler van IHS Markit geen verrassing. Rassweiler zegt dat dit komt omdat de Pixel XL qua specs verwant is aan zijn concurrenten.

4 reacties

  1. 485 dollar … dan begint de winst pas.

    Google’s echte verdienmodel zit hem in het verzamelen van alle mogelijke gebruikersdata, om zo relevant mogelijk te adverteren.

    Daar heb je niet eens hardware van google zelf voor nodig.

  2. Inderdaad …. en met de pixel kunnen ze nu ook je foto’s leegtrekken met de onbeperkte foto opslag. Vanavond nog een heel stuk op tv dat ze zelfs je emails lezen en filteren.

    Geef mij maar een echte iphone ….

      • @Donstil:

        Of het nou ‘selectie & filtering’ is door menselijke redactueren en contentmakers of door een ‘filter bubbelend’ algoritme..in beide bepaald een ander effectief tot welke informatie jij toegang hebt.

        Ik ben al een tijdje van android af, maar het is echt eng hoeveel bevoegdheden apps en google krijgen/mogen vragen op het platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *